diumenge, 2 d’octubre del 2016

Inauguració de l'exposició "Josep Clapés i la Renaixença a Eivissa", dimarts a les 20h a la Sala de Cultura del Consell

Sala de cultura del Consell Insular d'Eivissa, del 4 d'octubre al 3 de novembre de 2016. A la mostra s'explica la trajectòria de l'historiador i militar Josep Clapés, i el seu paper com a màxim exponent a les Pitiüses del moviment cultural català conegut com 'La Reinaxença'. Així, a través de fotografies, fragments de la premsa de l'època i de panells, s'explica la vida i obra de Josep Clapés, el context cultural a les Pitiüses durant la segona mitat del segle XIX, així com la figura d'altres escriptors que van ser companys generacionals de Clapés i van compartir les seues inquietuts culturals, com Felip Curtoys, Jacint Aquenza i Pere Escanellas.

"Aquesta exposició és una magnífica oportunitat per donar a conèixer una figura tant important i pionera com la de Josep Clapés", ha explicat el conseller David Ribas, qui també ha valorat la seua figura com a pont entre les illes d'Eivissa i Menorca: "Com a militar, Clapés va passar una part important de la seua vida a Menorca, en un moment en que es va produir una emigració important d'eivissencs a aquesta illa. La seua figura és un símbol del lligam entre dues illes que, per desgràcia, en moltes ocasions vivim com si estiguéssim molt allunyades l'una de l'altra".

A part d'aquesta mostra, l'Any Clapés també inclourà altres activitats, com dues conferències els dies 6 i 20 d'octubre a Sa Nostra Sala, a les 20 hores, sobre la Renaixença a Eivissa i l'obra de Josep Clapés, així com la publicació del llibre 'L'historiador i militar Josep Clapés i Juan i el seu temps', de Juan Luis Bonet Ribas.

L'exposició es pot veure a Sa Nostra Sala (carrer Aragó, 17, Eivissa), del 4 d'octubre al 3 de novembre, de dilluns a divendres, d'11 a 14 hores, i de 17 a 20.30 hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada