dimarts, 11 d’octubre del 2016

Exposició itinerant - Josep Clapés i l’Eivissa de la Renaixença

Amb motiu del centenari de la mort de destacats escriptors eivissencs vinculats al moviment cultural de la Renaixença, el ple del Consell d'Eivissa del passat 26 de febrer va declarar l'any 2016 com l'ANY JOSEP CLAPÉS I L’EIVISSA DE LA RENAIXENÇA, amb la intenció de fomentar la investigació i aprofundir en el coneixement del moviment cultural i literari de l'illa d'Eivissa durant el final del segle XIX i el principi del segle XX. És per això que el Departament d’Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut, amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Eivissencs, està organitzant una exposició itinerant sobre la “Renaixença” i sobre l’obra i la figura de Josep Clapés i d'altres autors del seu temps.

És intenció del Departament que l’exposició vagi rodant per les biblioteques, centres escolars, culturals i socials de les illes Balears perquè tothom tengui coneixement de la importància d'aquest moviment cultural i literari i de l’aportació dels autors eivissencs, i perquè amb l’excusa de l’exposició es facin activitats per conèixer la seua obra. En aquest sentit s’ha enviat nota a tots els centres perquè facin la seua sol•licitud i proposta i en aquest moment s’està tancat un calendari, que començaria el 10 d’octubre, amb tots els centres interessats a tenir aquesta exposició, que s’adapta als espais i condicions de cada centre.

Aquesta exposició consisteix en 10 banderoles de dos metres d’alçada i 85 cm d’amplària, de fàcil transport i muntatge (no requereixen cap instal·lació perquè cadascuna porta el seu propi peu), que recorren la vida i l’obra de Josep Clapés, Felip Curtoys, Jacint Aquenza i Pere Escanellas. A més va acompanyada d’un díptic que introdueix el tema de l’exposició.

Per a qualsevol consulta i per a sol·licitar l’exposició itinerant, les entitats interessades poden adreçar-se al Departament d’Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut.

Podeu descarregar el contingut de l'exposició (pdf).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada