dijous, 2 d’abril del 2015

XV Jornades de Cultura Popular - «La sal d'Eivissa: patrimoni i natura»

La consellera d'Educació, Cultura i Patrimoni del Consell Insular d'Eivissa, Pepita Costa, ha presentat el programa de les XV Jornades de Cultura Popular de les Pitiüses, organitzades per la Federació de Colles de Ball i Cultura Popular d'Eivissa i Formentera.

Les jornades, que en aquesta ocasió estan titulades «La sal d'Eivissa: patrimoni i natura», comptaran amb la participació de diversos especialistes en aquesta matèria. Les conferències tendran lloc durant el mes d'abril al saló d'actes de l'Escola de Turisme (carrer de Bes, 9). A més, enguany s'han previst dos rutes patrimonials i per la natura en dos torns diferents (10 i 17 hores) amb l'objectiu de «posar en valor un lloc destacat de la nostra història», segons ha explicat la consellera.

Costa, que ha presentat aquesta edició acompanyada per la regidora de Santa Eulària Eduvigis Sánchez i la representant de la Federació Pepita Torres, ha agraït la feina d'aquesta entitat a l'hora d'organitzar una mostra «que cada vegada està més consolidada i compta amb una major participació».


Calendari d'activitats:

Dissabte 28 de març: excursions per ses Salines

-10 i 17 hores (dos torns)¿ Ruta patrimonial. Punt de trobada davant l'hotel Palladium (final Platja d'en Bossa).

-10 i 17 hores (dos torns) ¿ Ruta per la natura. Punt de trobada Can Macià (ses Salines)

Divendres 10 d'abril

-«L'Antiguitat i l'Edat Mitjana. Salines d'Eivissa i Formentera, una part històrica» a càrrec de Toni Ferrer Abárzuza a les 20 hores.

Dissabte 11 d'abril

-«La sal: condiment i conservant» a càrrec de Vicent Marí Serra «Palermet»» a les 20 hores.

Divendres 17 d'abril

La industria salinera: pasado, presente y futuro» a càrrec de José María Fernández Ramos (director de la Salinera) a les 20 hores.

Divendres 24 d'abril

-«El Parc Natural de ses Salines: valors naturals» a càrrec de l'equip de gestió del Parc.

Dissabte 25 d'abril

-«Pagesos i saliners. La collita de la sal» a càrrec de Susana Cardona Torres a les 20 hores.

-Homenatge a Pep Colomar Ferrer «Xauet».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada