dimarts, 7 d’abril del 2015

Itineraris guiats per Dalt Vila - Segle XIX: imatges de la ciutat. La mirada de l’Arxiduc

L’Institut d’Estudis Eivissencs i el centre municipal Madina Yabisa tornen a oferir itineraris guiats temàtics per Dalt Vila, amb l’objectiu de donar a conèixer diferents aspectes de la ciutat històrica. Enguany s’han vinculat a la commemoració del centenari de la mort de l’Arxiduc Lluís Salvador.

Personatge polifacètic, actiu i de gran curiositat científica, Lluís Salvador d’Àustria (Florència 1847 - Praga 1915), va visitar Eivissa dues vegades, l’any 1867 i el 1885. Interessat per tot allò que veia, demanava informació per a obtenir dades de les illes, de la seua població i les seues activitats. El recull d’anotacions es transformà en el llibre Les Antigues Pitiüses, publicat el 1869, quan ell només tenia vint-i-dos anys. Una obra memorable on es fa una detallada descripció de l’illa i de la població, il·lustrada amb imatges. Encara va tornar el 1898, però ja per simple divertiment, sense finalitats d’estudi.

Amb els itineraris Segle XIX: imatges de la ciutat. La mirada de l’Arxiduc, us proposam una retrobada amb els paisatges i els indrets que el viatger va trobar i que encara es conserven a la ciutat.

Les visites seran gratuïtes. Aquelles persones interessades s’hauran d’inscriure prèviament a l'IEE. Places limitades.

Diumenge 12 d’abril: ELS VOLTANTS DE LA CIUTAT
Punt de trobada: a les 10:00 h, al Portal Nou. La visita finalitzarà al mateix punt.
Durada de la visita: 2 h aproximadament

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada