divendres, 24 d’abril del 2015

Dissabte es celebren les Mencions Sant Jordi 2015



L'Institut d’Estudis Eivissencs va voler instituir l'any 1989 unes Mencions Honorífiques que fossin un reconeixement públic de la feina que han realitzat i realitzen persones o institucions a favor de la nostra llengua i cultura. L’any 2010 la Comissió Executiva de l’IEE va afegir dues noves distincions: la Menció Jove Sant Jordi, destinada a una persona o col·lectiu jove que treballi per al jovent, i la Menció Producció Cultural Sant Jordi, com a reconeixement a una producció cultural recent en qualsevol format que destaqui per promoure la llengua i la cultura de les Pitiüses.

Seguint aquesta voluntat de premiar la dedicació a la llengua i cultura de la nostra illa, els guardonats d’enguany són els següents:
  • Menció Jove Sant Jordi: suplement MOLA del Diario de Ibiza. Es vol reconèixer i fomentar la secció setmanal d’aquest mitjà, que ha creat un espai d’informació i divulgació tenint els joves com a protagonistes i destinataris.
  • Menció Producció Cultural Sant Jordi: Cicle Un mar de paraules, de la Fundació Baleària. Les activitats del cicle guardonat, la majoria d’elles celebrades as Polvorí, Dalt Vila, han incrementat l’oferta cultural de l’illa i, molt especialment, han suposat una forta empenta a la relació entre Dénia, el País Valencià, i Eivissa, ajudant a recuperar els seus lligams històrics.
  • Menció d’Honor Sant Jordi: Marià Serra Planells. Merescut reconeixement a qui ha set durant vint anys el president de l'IEE, amb una dedicació màxima a les tasques que defineixen l'Entitat, la defensa de la nostra llengua i cultura, i tot allò que ens identifica.

L'acte tindrà lloc al Centre Cultural de Jesús, dissabte 25 d'abril (21h).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada