diumenge, 19 d’abril del 2015

Santa Eulària des Riu celebra diumenge el Dia del Llibre


La Biblioteca Municipal i el departament de Joventut de Santa Eulària des Riu han organitzat per a aquest diumenge una jornada on la cultura anirà de la mà de la diversió per tal de celebrar el Dia del Llibre al passeig de s'Alamera i a diferents ubicacions del carrer Sant Jaume. En total, hi haurà una dotzena de llibreries, editorials i autors presents a la jornada. Igualment, seguint la tradició de regalar un llibre i una rosa per Sant Jordi, un parell de floristeries oferiran també els seus productes.

Els aparadors de venda de llibres i roses ompliran, a partir de les 10.00 hores (i fins a les 13:00 hores) el cèntric passeig com ja és habitual. Enguany, es podran adquirir volums presentats per la llibreria Vara de Rey, la llibreria i l'editorial Mediterrània, l'Institut d'Estudis Eivissencs, les editores Can Sifre i Balàfia, així com les llibreries Sa Lluna i Barco de Papel. Igualment, també comptarà amb un estand l'autor local Josep Joan i Marí, 'Pep Xumeu', qui presentarà la seva obra 'Véndes, pous i fonts de Sant Carles de Peralta', d'Edicions Aïllades. La pintora Maga Juan també exposarà la seva obra, que inclou nombrosos punts de llibre fets a mà. Per últim, l'Associació de Pares i Mares del col·legi Sant Carles tindrà un estand de venda de llibres de segona mà.

A més dels aparadors relacionats amb la literatura, a s'Alamera s'instal·laran dues empreses venedores de flors i plantes per als qui vulguin complir amb la tradició de la celebració del Dia de Sant Jordi regalant un llibre i una rosa. Es tracta de les floristeries locals Clívia i El Ramo de Flores.

Els més joves podran encetar la jornada també a les 10.00 hores participant a la gimcana literària organitzada pel Punt Jove. En grup, els equips lluitaran per demostrar els seus coneixements i habilitats relacionades amb algun aspecte de la literatura.

A les 10.30 hores, també organitzat per la Biblioteca Municipal, s'inaugurarà a la Sala d'Exposicions la mostra del concurs de punts de llibre (romandrà oberta fins al dia 23 de 16:00 a 18:00 hores). En total, s'han presentat un total de 2.300 dissenys fets per alumnes de 9 col·legis del municipi i de l'institut Xarc. En total, hi ha 14 premiats distribuïts en cinc categories diferents.

Igualment, també a la Sala d'Exposicions es presentaran les 'fofuches' fetes com a activitat complementària del Club Infantil de Lectura de la Biblioteca Municipal. Les 'fofuches' són nines fetes de goma eva i representen diferents personatges de ficció com ara Alicia i la Reina de Cors, de ”Alicia al País de les Meravelles”; Milú, l'inseparable company de Tintin; i el ratolí periodista Gerónimo Stilton.

Per a completar el matí, a partir de les 12:00, també la Sala d'Exposicions acollirà un contacontes a càrrec de David i Monma.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada