dilluns, 28 de novembre del 2016

Programació de les festes de Nadal a Santa Eulària des Riu

Aquest divendres, l’encesa de les llums de Nadal a la plaça d’Espanya del poble de Santa Eulària de Riu anirà acompanyada d’un concert de nadales dels infants de l’Escola Municipal de Música i de la Banda Juvenil del municipi. Es donarà sortida a un programa d’activitats que arribarà a totes les Parròquies del municipi i que tindrà tres ingredients principals per a que tots, nens i adults, puguin gaudir de les festes. Així, música, espectacles i tallers infantils permetran gaudir dels dies de festa i, pels que així ho facin, omplir el temps fins a l’arribada dels Reis d’Orient.

Durant les festes no faltaran els ‘clàssics’ com ara la Mostra de Nadales que tindrà lloc a la plaça d’Espanya del 12 al 19 de desembre; el recital de Nadal de l’Escola de Música, al Teatre Espanya el dia 16 i pels carrers del poble el dia 17; la representació de l’obra còmica breu ‘Dinner for One’, el dia 18 al Teatre Espanya a càrrec de Penya Escènica; o la visita del Ballet de Moscou al Palau de Congressos, que enguany serà el dia 2 de gener i amb ‘Don Quixot’.

Però, a més, no faltaran actuacions dels cors Rociero, Parroquial i Parroquial Infantil de Santa Eulària, Cantaires de Cala Llonga, Clave de Sol, Bananadance, Academia Paca Alarcón, Trobairitz, la pianita María José Perete o de Joaquín Garli, que oferirà un concert solidari a Jesús el dia 17. També hi haurà l’oportunitat de gaudir amb els alumnes del col·legi Morna i el seu espectacle ‘Rock of Ages’, o dels balls orientals de l’Associació Can Planeta.

Pel que fa a teatre i espectacles, la programació s’inicia aquest dissabte amb l’últim ‘Platea’ de la temporada amb ‘Codi Postal 00’, d’Engruna Teatre, al Centre Cultural de Jesús. Seguirà el dia 10 al mateix espai amb Navidades Mágicas IV, a càrrec de l’Associació Màgica d’Eivissa i Formentera (repetiran, en aquesta ocassió al Teatre Espanya, el dia 17). Més màgia el dia 4 amb ‘Macus Micus 2’ amb el Mag Albert o, l’endemà del Dia de Reis, amb l’obra de teatre familiar ‘Cösmix’, de Teatre Mòbil al Centre Cultural de Jesús, inclosa dins del programa ‘Teatre als Pobles’ de sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears.

Riuland i Joveland tornaran, com sempre, a oferir activitats d’oci als més petits i als adolescents del municipi amb les seves seus dels Punts Joves de Santa Eulària i, el Centre Cultural de Jesús i el Punt Jove i la sala polivalent d’es Puig d’en Valls. A més dels tallers i jocs, enguany inclouran diferents muntatges i projeccions de cine al Teatre Espanya. Així, el dia 23 es projectarà ‘Kerity, la casa dels contes’, i a l’endemà es farà l’espectacle ‘La màgia del Nadal amb el mag Albert i el Pare Noel’.

Dilluns 26 tornarà a haver-hi cinema, amb ‘El regne dels micos’, i el dimarts, teatre amb ‘Quina Pescada’, amb Nousnoudosmil. L’endemà, els contacontes David i Monma presentaran ‘When Dreams Become Stories’ i el dijous 29 tocarà ‘Els músics de Bremen’ amb Els Músics Viatgers. Divendres, narració de contes amb Margalida Amengual i ‘La rateta presumida’ i ‘Els tres porquets’, mentre que l’últim dia de l’any es passarà la pel·lícula ‘Les malifetes de l’Emil’. Riuland i Joveland iniciaran l’any el dia 2 amb els contes d'Encarna de las Heras (‘Contar por contar’), mentre que les activitats especials s’acabaran a l’endemà amb la projecció de ‘Charlie Brown i Snoopy: La pel·lícula de Peanuts’.

Fora d’aquestes activitats també cal destacar que el Centre Cultural de Jesús acollirà el dia 29 de desembre, a partir de les 20:30 hores, una desfilada de moda inspirada en la roba tradicional eivissenca a càrrec de Laia Valverde, amb tallers artesanals de la Colla de l’Horta. I el taller d’astronomia al mateix espai el dia 4 de gener.

I com no podia faltar al programa nadalenc, el dia 24 hi haurà misses de Matines a Sant Carles a les 19.00 hores, i a la mitjanit a es Puig d’en Valls, Santa Gertrudis i Jesús; així com al Puig de Missa, on s’interpretaran les tradicionals caramelles, com es farà també el dia 25, a les 12:00, a Santa Gertrudis. Tampoc faltaran les revetlles de Cap d’Any, al Punt Jove i a la sala polivalent d’es Puig d’en Valls.

L’arribada dels Reis d’Orient es començarà a preparar el dia 2 de gener amb una gran festa infantil per l’arribada del patge reial a la sala polivalent d’es Puig d’en Valls. A l’endemà, hi haurà un taller per a escriure cartes a Ses Majestats, i l’arribada del seu emissari al Centre Cultural de Jesús amb xocolata per als més petits, i sobrassada i vi per als grossos. El Patge Reial acabarà la seva feina el dia 4 a la plaça d’Espanya. Els Mags d’Orient iniciaran la seva visita al municipi el dia 5 amb l’arribada al port de Santa Eulària, per a seguir a continuació a Santa Gertrudis i Sant Carles. A l’endemà, tocarà la cavalcada, amb sortida des de Can Negre, per es Puig d’en Valls i Jesús.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada