dimecres, 23 d’octubre del 2019

Festes de Sant Carles de Peralta - Fira Gastronòmica des Calamar



Les festes de la Parròquia de Sant Carles de Peralta viuen aquesta setmana el seu inici. Les celebracions d’enguany tenen com a principals fites la celebració de la V Fira del Calamar, el concert que oferiran els mítics Celtas Cortos i un espectacular cap de setmana de quatre dies, entre l’1 de novembre i el dilluns dia 4, on se centraran les principals activitats tot i que la programació s’allargarà fins el 24 de novembre.

L’entrega d’instantànies pel concurs de fotografia i la xerrada sobre reciclatge al Centre Parroquial de divendres a la tarda donen el tret de sortida de les festes patronals organitzades per l’Associació de Veïns La Unión i l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu. I la primera de les grans cites, i una de les que més èxit té tots els anys, és la celebració de la Fira Gastronòmica des Calamar, que arriba aquest dissabte 26 a la seva cinquena edició. Organitzada amb la participació de les Confraries de Pescadors i la marca Peix Nostrum, la cita serà a partir de les 11.00 al costat de l’església.

Enguany, si el temps ho permet, a la trobada es donaran cita una vintena de colles que faran servir uns 1.000 kilograms de calamar per a oferir aproximadament 10.000 tapes amb diferents formes de cuinar aquest producte tan típic i apreciat de la gastronomia local. La cita tindrà també un component competitiu ja que es triarà a la millor tapa en dues categories diferents, una per a restaurants i altra per a particulars. A més del menjar, també hi haurà activitats infantil i concerts per la tarda de Seven Snakes, Vudu Delta, Wind Rose i Canallas del Guateke.

El dijous 31, vespra de Tots Sants, serà la gran diada infantil amb jocs per a nens organitzats pel col·legi de Sant Carles a la zona de gespa. A més, els boixos podran gaudir d’una gran xocolatada per a esmorzar, a més d’un espectacle del Mago Alexis.

L’endemà arriba el primer des quatre dies festius seguits al poble i la jornada més intensa. Pel matí, diferents activitats animaran el poble coincidint amb l’homenatge als majors de 80 anys (210 persones) de la Parròquia i l’exhibició de folklore amb la Colla de Ball Pagès de Sant Carles i l’Agrupació Cultural ‘A Marola’ de Mera, del municipi Oleiros d’A Coruña.

I ja per la nit, la festa començarà a les 20.30 amb l’actuació de Post It, que donarà peu a partir de les 22.00 a la sortida de Celtas Cortos a l’escenari de la carpa municipal. La formació val·lisoletana ha sigut un clar referent de la barreja d’estils musicals, des de la música amb arrels celtes fins a la barreja amb ritmes d’altres latituds, però sempre amb una actitud que combina la part festiva amb la reivindicativa.

Dissabte serà una jornada tranquil, amb jornada del trofeu de pesca i missa al cementeri pels fidels difunts, i diumenge tornaran les activitats amb més pesca, pàdel, fritada de peix de roca i les actuacions de l’AA.VV. Es Molí de Sant Antoni amb l’obra de teatre ‘Dianxes, quina història!’ i l’espectacle de varietats de Showsibiza.com.

Dilluns 4, festa del patró de Sant Carles, es viurà la jornada més tradicional, amb missa, processó i una nova exhibició de balls folklòrics. A més, a la tarda hi haurà espectacle de ball a càrrec d’Eivi-Dance i concert d’Aires Formenterencs a la nit.

Fins acabar les festes no faltaran oportunitat de divertir-se, com ara el dissabte 9 de novembre amb la cursa espartana i de disfresses Sant Carles Extrem, la festa pagesa al Trull de Ca n’Andreu i diumenge 17 o la caminada popular a la Font den Planetes de diumenge 24 que tanca el programa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada