dijous, 24 de gener del 2019

Aquest vespre, presentació del volum "L'obra del Cançoner a les Pitiüses", dedicat al municipi de Sant Antoni de Portmany

Aquest vespre, a les 20 h, tendrà lloc al Centre Cultural Cervantes de Sant Antoni (carrer de l'Estrella, 2) la presentació del segon volum de la col•lecció "L'obra del Cançoner a les Pitiüses", dedicat al municipi de Sant Antoni de Portmany. La presentació, a més de comptar amb les intervencions dels representants de les diferents institucions implicades, anirà a càrrec de la seua autora, Cati Marí Serra i d'Isidor Marí Mayans.

Aquest treball és el fruit d'una de les beques d'investigació convocades el 2016 pel Departament d'Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut del Consell d'Eivissa i l'edició compta amb la col·laboració de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, el Consell de Formentera i de tots els ajuntaments de l'illa d'Eivissa.

L'Obra del Cançoner Popular de Catalunya va ser un gran projecte d'investigació i recollida de música i cançons populars per les terres de parla catalana. L'encarregat de realitzar les missions de recerca a les nostres illes fou el pianista, compositor i musicòleg mallorquí Baltasar Samper Marquès, qui, en companyia del pedagog Ramon Morey Antich, va recórrer els pobles de les Pitiüses l'agost de 1928 recollint lletres i notacions musicals, així com enregistrant fotografies, que avui conformen un interessant llegat documental. Aquest fons, en part encara inèdit, avui roman a l'Arxiu de l'Abadia de Montserrat i la Memòria de la missió de recerca va ser publicada el seu dia per Josep Massot i Muntaner a l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya. Materials, volum X.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada