dimarts, 27 de novembre del 2018

Estrena a Eivissa de "Rostoll cremat", el nou espectacle de Toni Gomila, produït pel Teatre Principal de Palma i el Festival Grec de Barcelona

Amb dramatúrgia i interpretació de Toni Gomila i direcció d’Oriol Broggi, l'espectacle és una reflexió sobre l'ambició humana a partir de dues històries que s'entrellacen: la relació de les illes amb el turisme i la rondalla d’en Joanet de sa Gerra. Com a la majoria d'espectacles de Toni Gomila i de Produccions de Ferro, l'humor i el sentit popular es barregen amb la profunditat, la punxada a l'estómac i la poesia, amb l'objectiu que l'espectador no surti del teatre igual que quan va entrar.

En aquesta producció dos noms fonamentals de l’escena mallorquina i catalana actual, Toni Gomila i Oriol Broggi, uneixen forces per a donar vida a "Rostoll Cremat", una al·legoria de l’ambició i la cobdícia humana reflectida a la Mallorca contemporània. Director i dramaturg presenten una proposta de reflexió sobre la nostra societat actual a partir del bagatge adquirit de la literatura popular i universal: en Joanet de sa gerra i George Sand com a fil conductor de la narració, amb esquitxos de Shakespeare, Txèhkov i Ibsen. Un encaix d’idees i situacions que dibuixa, amb el paisatge de la indústria turística, l’evolució dels habitants a la nostra terra, posant en primer pla la seva contradictòria ambició. Un espectacle que projecta una nova mirada al nostre passat més recent, oferint un nou mirall on explorar les llums i les ombres de la Mallorca turística amb la vista posada en el moment present i cap al futur. Denúncia, ironia, humor, veritat i dubte en aquest nou text, amb la poètica posada en escena d’Oriol Broggi. Després d’obrir-se camí amb Acorar, Infinir o Peccatum, Rostoll Cremat suposa la primera gran producció de Toni Gomila com a dramaturg, on torna desplegar, aquí també com actor, la seva autoritat i precisió en el maneig de la nostra llengua. Un festival de la paraula per a retratar de nou, amb apassionament i humor, el rerefons de la nostra identitat col·lectiva.

diumenge 2 de desembre – 20 h
Palau de Congressos d’Eivissa a Santa Eulària
Teatre – Públic juvenil i adult – Català
Entrades: 15€ (online) – 18€ (taquilla)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada