dimarts, 6 de març del 2018

El Consell d'Eivissa presenta avui un estudi històric sobre el cançoner i els romanços populars de les Pitiüses


Avui (dimarts 6 de març), la sala de can Curt a Sant Agustí acollirà la presentació de l'estudi 'L'Obra del Cançoner a les Pitiüses (1928): municipi de Sant Josep de sa Talaia', un treball realitzat per el doctor i professor Isidor Marí i dirigit per Josep Massot i Muntaner, rector de l'Abadia de Montserrat.

Aquest estudi parteix de la feina que realitzaren el musicòleg i compositor Baltasar Samper i el pedagog mallorquí Ramon Morey, que l'any 1928 viatjaren a Eivissa per encàrrec de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya, una institució dedicada a recollir les cançons populars i la música dels territoris de llengua i cultura catalanes. Durant la seva visita recorregueren l'illa recollint cançons i romanços. Els documents originals resultants es troben custodiats a l'Abadia de Montserrat.

L'any 2016 el Consell Insular d'Eivissa va convocar i subvencionar una beca d'investigació per a realitzar el buidatge de la documentació referida al cançoner de les Illes Pitiüses. Del resultat d'aquest treball, el Departament d'Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut publica en primer lloc el volum que es presenta el proper dimarts: 'L'Obra del Cançoner a les Pitiüses (1928): municipi de Sant Josep de sa Talaia'.

L'acte es realitzarà a les 20.30 hores a can Curt (Sant Agustí).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada