dimecres, 21 de març del 2018

Cicle Zinètic - "Night of the Demon" (projecció i col·loqui), dijous al cine Regio



Dijous 22 de març, a les 21:00, projecció d'una joia del cinema fantàstic i de terror dels anys 50, Night of the Demon, de la mà d'un dels indiscutibles mestres del gènere, Jacques Tourneur (Cat People, 1942; I walked with a zombie, 1943). La cinta de Tourneur, esplèndid creador d'atmosferas i posseïdor d'un extraordinari talent visual, adapta un relat de M.R.James, cèlebre per les seves històries postgòtiques de fantasmes, font d'inspiració d'H.P. Lovecraft.

La projecció comptarà, a més, amb l'al·licient de la presentació i la conferència-col·loqui posterior a càrrec de Jesús Palacios, periodista, escriptor, guionista, col·laborador a festivals com ara Sitges o San Sebastián i brillant crític de cinema, especialista en el gènere fantàstic, sèrie negra i Asia Noir.

Palacios, autor de destacades obres com Goremanía; Satán en Hollywood; Gun crazy; Asia Noir. Serie negra al estilo oriental, i Hollywood maldito, ens endinsarà amb passió en la cinemàgica profunditat d'un "maleït" genial. "Per als qui vivim submergits en la Sèrie B, els que preferim la cara B del single, el costat fosc de la Lluna i creuar a l'altra banda del mirall, Jacques Tourneur ha estat sempre poc menys que un déu"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada