dimarts, 14 de novembre del 2017

IV Festival Internacional de Curtmetratges Mal del Cap

L'associació cultural eivissenca Mal del Cap en col·laboració amb el Consell d'Eivissa, Ibiza Travel, i els ajuntaments d'Eivissa i de Sant Josep han presentat avui la quarta edició del Festival Internacional de Curtmetratges Mal del Cap, que se celebrarà entre el 17 i el 24 de novembre.

Aquest festival s'ha consolidat com l'esdeveniment cinematogràfic amb major nombre d'espectadors de la illa d'Eivissa i, enguany, inclou la presència de dos convidats d'excepció com són els directors Nacho Vigalondo i David Sainz. Així, el divendres 17 de novembre a les 20.30 hores es farà la presentació oficial del Festival al Centre Cultural de Can Jeroni (Sant Josep) amb l'exhibició de la pel·lícula "Colossal", de Nacho Vigalondo, qui participarà en un col·loqui amb els espectadors.

Mal del Cap també aprofundirà enguany en temàtiques socials, especialment en la lluita contra la violència masclista, per això també exhibirà en cada sessió de la Secció Juvenil els curtmetratges 'Corto y cambio de rol', una iniciativa del Departament d'Igualtat del Consell d'Eivissa duta a terme pel Centre Juvenil C19 i l'Espai Jove de Sant Antoni per conscienciar als més joves en aquesta temàtica.

Diumenge 19 serà el torn de rebre a dos membres de l'equip de Different Entertainment David Sainz i Teresa Segura, director i productora respectivament de la pel·lícula que es projectarà en Can Jeroni a les 20.30 hores: 'Fogueo'. Es tracta de la primera pel·lícula dels creadors de la famosa webserie Malviviendo. A més, Sainz i Segura es quedaran a l'illa per oferir de forma gratuïta un curs de creació audiovisual Low Cost el dilluns 20 de novembre de 17 a 20 hores al Centre de Joventut de Vila, C19 (carrer Castella, 19). Es tracta d'un taller destinat a tota persona amb inquietuds pel món audiovisual, en el qual s'explicarà pas a pas tot el procés de creació d'un projecte de ficció i que ha estat possible gràcies a la col·laboració de Cultura de l'Ajuntament de Vila. Les persones que estiguin interessades a participar en el curs podran inscriure's enviant un email amb les seves dades a festival@maldelcap.com. Les places són limitades.

Dimarts 21 de novembre a les 19 hores s'inaugurarà també en el C19 Vilajove d'Eivissa la primera sessió de curts a concurs, que continuaran a la mateixa hora el dimecres 22 i el dijous 23. En aquesta ocasió el festival ha rebut més de 1500 curts de desenes de nacionalitats diferents, i dels quals s'han sel·leccionat 28 (22 de la secció oficial i 6 de la juvenil) per a la secció oficial.

En els matins dels dies 22, 23 i 24 de novembre s'exhibirà al C19 la secció juvenil de curts a concurs, amb la presència dels alumnes de secundària dels diferents instituts de Vila, sent els propis adolescents els encarregats de triar el curtmetratge guanyador d'aquesta secció. Tots aquells centres educatius interessats poden ja sol·licitar la seva inscripció posant-se en contacte amb el Centre de Creació Jove trucant al 971394424 o enviant un email a joventut@eivissa.es.

Pel que fa a la resta de premis, en la Secció Oficial de Curtmetratges a Concurs hi haurà un primer premi dotat amb 300€, a càrrec de Vila Jove i un altre del mateix import al Millor Curt en Català a càrrec del Departament de Normalització Lingüística de la Regidoria d'Educació de Vila. A més, aquest any torna a haver-hi "Premi Malalt", i el seu import serà de 200 €. L'últim dels premis, dotat amb 150€ serà el que doni el públic amb els seus vots en cadascuna de les sessions de la secció oficial.

I a més dels curts, les sessions dels dies 22 i 23 comptaran respectivament amb la presència del creador eivissenc Enrique Vilallonga Juan, que presentarà el seu projecte 'Aiguallums', i amb Julio Suárez i Marcos Caurel, membres de la Guerrilla Comunicacional, que presentaran el seu curtmetratge, fora de concurs, "Dins del Bosc", premiat recentment amb el guardó al millor curtmetratge de l'últim Festival de Venècia.

Una de les grans novetats d'aquesta edició és que tant des de Mal del Cap com des del departament de Mobilitat de l'Ajuntament d'Eivissa es fomentarà que aquest any el públic de les sessions de curtmetratges es desplaci amb bicicleta. Per a això, Mobilitat habilitarà nombrosos aparcaments de bicis enfront del Centre de Joventut i les 20 primeres persones que arribin amb bicicleta al festival seran obsequiats amb una entrada gratuïta per a totes les sessions de curts del festival.

Finalment, el divendres 24 es durà a terme el lliurament de premis i la festa de clausura en un dels llocs més emblemàtics d'Eivissa a Can Jordi. Allí, el Festival posarà el punt i final amb el concert del grup valencià 'Los Mocetones', format, entre altres, per César Tormo, guanyador al millor curtmetratge de la passada edició i Lalo Kubala, conegut dibuixant d'El Jueves.

Organitza: Departament d'Igualtat del Consell d'Eivissa duta a terme pel Centre Juvenil C19 i l'Espai Jove de Sant Antoni

Durada: des del 17 de novembre fins el 24 de novembre de 2017.
Horari: de 20:30 a 22:30.

Lloc de celebració: Centre Cultural de Can Jeroni (Sant Josep)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada