dissabte, 7 de novembre del 2015

Programació de les festes de Santa Gertrudis

Encara que fa uns dies que es varen iniciar formalment els actes de les festes de Santa Gertrudis de Fruitera, aquest cap de setmana comencen els plats forts d'aquestes celebracions que, enguany, tindran com a principal novetat una mostra de matances i pastada de sobrassada al carrer per a apropar a les noves generacions una de les activitats més típiques i tradicionals de l'illa. Aquesta pastada tindrà lloc el proper dia 15 entre les 10:00 i les 14:00 hores.

Però abans que arribi aquell moment, avui mateix tenim algunes de les fites més destacades del programa elaborat per la Comissió de Festes amb el suport del Consistori. Així, entre les 18:00 i les 00:00 hores, al costat de l'envelat, es celebrarà una Jornada Gastronòmica Intercultural en que participaran les entitats Asociación de Argentinos, Casa Extremeña, Asociación de Rumanos, Asociación Casa del Perú, Asociación de Paraguayos y Asociación de Filipinos. I a més d'aprofitar per a sopar amb plats de tradicions gastronòmiques tan diferents de les nostres, a partir de les 21:00 es podrà gaudir dels concerts tribut, primer a Red Hot Chili Peppers i, tot seguit, a U2.

Demà la jornada està dedicada especialment als majors amb missa i ball pagès al migdia i un posterior dinar al Restaurant Santa Gertrudis. A més, abans hi haurà una exhibició de disciplines canines i tir amb bassetja a l'antic camp de futbol, mentre que a la tarda hi haurà un espectacle teatral.

Dimecres serà un dia molt especial, ja que els alumnes de Sa Escoleta Menuts faran una petita excursió pel poble i, a partir de les 11:00, hi haurà animació infantil a l'envelat. Els boixos i boixes del poble també seran protagonistes el divendres, ja que decoraran el poble, participaran en jocs tradicionals i tindran teatre a la plaça amb 'La petita Lula', a càrrec de la companyia Maria Antònia Oliver. A la tarda, ballet, ciclo indoor i inauguració de l'exposició Fonts i Pous, de Juan Morato.

Dissabte tornarà la música en format gran amb La Movida com a vespre d'un diumenge en què, a més de la pastada de sobrassada, hi haurà karate, partits de futbol, frita de porc solidària per al Nepal i jocs infantils i rifes solidàries.

Dilluns, dia gran de les festes, com sempre s'iniciaran els actes al migdia amb la missa i el ball pagès. A la tarda, festa per a tots amb Cachirulo i el Mag Albert, torrada de sobrassada a preus populars, concert de Morning Drivers i actuació del còmic Agustín el Casta, tot a l'envelat.

Al següent cap de setmana hi haurà ruta de bicicleta de muntanya i la tradicional passejada, en aquest cas cap al Puig Nunó i ses Fontanelles. A més, el diumenge 22, l'Associació Esportiva Santa Gertrudis presentarà els seus equips de futbol i farà una torrada popular.

I per a tancar les festes, el dissabte 28 arriba la VIII edició de la Cursa de sa Sobrassada, novament prova infantil a la tarda i, una volta caiguda la nit, cursa semi marató (21 kilòmetres) per equips.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada