dimecres, 4 de març del 2015

I Fira des Gerret d'Eivissa - dissabte a Santa Eulària des Riu

El carrer de Sant Jaume de Santa Eulària des Riu acull aquest dissabte, durant tot el dia, la I Fira des Gerret, una iniciativa impulsada des del Consistori juntament amb les confraries de pescadors de l’illa i el Consell Insular d’Eivissa per tal d’impulsar el coneixement d’aquest producte tan nostre però que no té la notorietat culinària com, per exemple, el raor.

La Fira s’iniciarà, però, no al carrer principal sinó al port esportiu de Santa Eulària, a on arribaran els llaüts amb la seva càrrega de gerret entre les 09:30 i les 10:30 hores.

Des d’allà, tot aquest producte anirà cap als aparadors del carrer principal en què, a partir de les 11:00 hores, s'inaugurarà aquest certamen amb una brulada de corns.

A més d’una exposició sobre el gerret, a la Fira es podrà gaudir d'una degustació de plats mariners de la cuina tradicional i d’autor, a més del mercat mariner que s’instal·larà i dels apartats dedicats a promocionar altres productes eivissencs de gran qualitat i que cada volta assoleixen un lloc més destacat a la nostra gastronomia, com són els vins i els olis d’Eivissa.

Al migdia, al Teatre Espanya, es projectaran imatges i s’oferirà una xerrada sobre el gerret, les seves característiques i la seva pesca. Poc després, a partir de les 13:00 hores i fins a la nit, la música també estarà present amb el Grup d’Havaneres Port Vell i la formació Fat Gumbo Bradley and Friends.

Ja per la tarda arribarà la que, de ben segur, serà una de les activitats més esperades: el I Concurs de Gerret Escabetxat, en el qual ‘mestres’ d’aquest plat compartiran els seus secrets per a elaborar un dels preparats més tradicionals de la cuina eivissenca.

Encara que tothom podrà gaudir d’aquestes activitats, per a aquells que portin boixos petits està previst que hi hagi un parc infantil tot el dia i que, per la tarda, es facin tallers i contacontes per tal de que hi hagi diversió per a tota la família.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada