La viatgera i escriptora eivissenca Iolanda Bonet explicarà el divendres què ha suposat la seva experiència de creuar l’oceà Atlàntic en un veler només amb la companyia de Vicent Ferrer, que estarà present també a la xerrada. Això serà divendres, 3 de novembre, a partir de les 20:00 hores dins del marc de la IX edició de les conferències Escriviure que impulsa l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu i l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC). “Literatures en trànsit: viatges, vida i ficció” és el subtítol d’enguany del cicle de conferències gratuïtes que s’ofereixen a la Biblioteca Municipal de Santa Eulària des Riu (C/ de Joan Tur Tur, 9).
“Una travessia atlàntica entre ones i versos”, és el nom que ha donat Bonet a la seva xerrada i que es centrarà en descriure com aquesta aventura personal i literària li ha fet tenir una nova mirada, tant en la vida diària com en la seva vessant creativa. Així descriu la seva experiència i quin serà el sentit de la seva xerrada de divendres: “Una parella decideix canviar de vida: se’n van a viure en un tros de plàstic de 12 metres per escenificar el repte de creuar l’atlàntic a 2. Des d’Eivissa s’allunyen, ona a ona, fins deixar el Mediterrani endarrere per entrar en el món desconegut de l’oceà. Dos pedaços blancs, les veles, els empenyen cap a un nou món. La convivència dins el vaixell ‘Suret’, navegar les 24 hores del dia, escriure, els escriptors caribenys, la influència de la música de les illes, els coralls, els volcans, tot plegat fa un còctel que constitueix una experiència única”.
El cicle Escriviure consta de quatre conferències d’escriptors i escriptores en llengua catalana, tant d’obres de ficció com d’investigació. La primera de les conferències va ser “El ‘Gran Tour’ a Itàlia vist des dels escriptors catalans i europeus”, que va tindre lloc el dia 20 d’octubre, i que va estar a càrrec de Patrizio Rigobon, professor de la Universitat Ca’ Foscari (Venècia), assagista i traductor.
Després de la cita d’aquesta setmana, arribarà la visita de Carme Riera, escriptora i catedràtica de la Universitat Autònoma de Barcelona, Premi Nacional de Cultura i Premio Nacional de las Letras Españolas. Membre de la Real Academia Española de la Lengua. L’autora mallorquina parlarà sobre el personatge de l’arxiduc Lluís Salvador, figura cabdal dins de les cròniques de les Pitiüses i de tot Balears.
Per últim, el 24 de novembre, la poetessa i assagista Nora Albert, farà un recorregut des del segle IV de les “antipenèlopes”, escriptores aventureres, viatgeres i exploradores que contradiuen la imatge de la dona aferrada a la llar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada