dilluns, 6 de juny del 2016

Presentació del llibre "Eivissa i Formentera: camins i pedres" i visita guiada

Divendres, 17 de juny, presentació del llibre Eivissa i Formentera: camins i pedres, a càrrec dels autors de la guia, Francesc Xavier Roig Munar i Roger Mata Lleonart. Seu de l'Institut d'Estudis Eivissencs (Via Púnica 29, Eivissa), a les 20.00 h.

Dissabte, 18 de juny, sortida de descoberta geològica i geomorfològica. Una visita guiada a alguns dels punts que s'inclouen en la guia Eivissa i Formentera: camins i pedres. Excursió mixta a peu (fàcil) i en vehicle per a enllaçar els diferents punts d'observació. El recorregut inclourà les zones de sa Figuera Borda, les platges de Comte, i es Codolar. Lloc i hora de trobada: zona d'aparcament de platges de Comte, a les 09.30 h. La sortida acabarà, aproximadament, a les 13.30 h.

Eivissa i Formentera constitueixen uns territoris insulars amb un paisatge sorprenent, reflex d’una geologia singular i una geomorfologia de contrastos, que ha donat lloc a un mosaic territorial de gran bellesa: platges, cales, dunes, penya-segats i serres. Cada illa amaga moltes de les raconades més singulars i verges de mediterrani, fet desconegut per visitants i residents, que cal conèixer per entendre el seu valor natural, la seua història, i alhora protegir-la i conservar-la.

L’any 2014 gràcies a un projecte de micromecenatge a Verkami va ser possible l’edició de la primera guia de la col·lecció Camins i Pedres, la de Menorca; amb aquest nou projecte es pretén donar continuïtat a la col·lecció. Camins i pedres pretén ser un model de guia visual, amb continguts per a descobrir la geologia i geomorfologia tot caminant i gaudint del medi natural, i despertar la curiositat pel territori. El format facilita donar a conèixer els valors dels diferents territoris d’una manera senzilla i àgil.

Eivissa i Formentera: camins i pedres inclou informació bàsica sobre el paisatge i el medi físic de les Pitiüses, i una descripció a través d'itineraris i fitxes sobre punts d'interès geològic i geomorfològic, estructurats en grans blocs de descoberta d’acord amb les singularitats de cada indret.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada