dilluns, 13 de juny del 2016

La veu més destacada de la cançó grega, Eleftheria Arvanitaki, obre aquest dissabte la nova edició de Nits de Tànit


La cantant grega Eleftheria Arvanitaki, probablement la veu més coneguda de la música grega actual, serà l'encarregada d'obrir aquest dissabte el Festival Nits de Tànit, que organitza el Departament d'Educació, Cultura, Patrimoni, Esports i Joventut del Consell d'Eivissa.

Aranitaki és coneguda per la seua capacitat de combinat la música popular grega -especialment la rembetika, el llenguatge musical dels grecs de classes populars que vivien a l'Àsia Menor- amb altres influències com el jazz. Gràcies al segell de jazz Verve ha pogut accedir a l'audiència internacional i ha participat en esdeveniments com la Cerimònia de clausura dels Jocs Olímpics d'Atenes (2004), i ha col·laborat amb músics com Philip Glass.

La cantant, nascuda al Pireu, presentarà a Eivissa el seu nou àlbum titulat '9+1 Istories', amb cançons escrites pel compositor grec Themis Karamouratidis, i amb lletres de Nikos Moraitis i Lida Roumani. Arvanitaki cantarà els temes d'aquest disc i no s'oblidarà dels temes més coneguts del seu repertori, com 'Dynata', 'Ti lipi', 'Ta kormia ke ta maheria' o 'Rembetika'. La cantant s'acompanyarà d'una banda de cinc músics composta per bateria, llaüt grec, baix elèctric, teclats i saxo.

El concert es realitzarà a l'exterior de la seu de la UIB -antiga Comandància Militar-. L'entrada costa 25 euros a taquilla i 20 euros si es compra anticipadament a qualsevol botiga de La Sirena. Hi haurà un servei gratuït de minibús a les 20.30, 21 i 21.30 hores que sortirà des del rellotge de s'Alamera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada