dijous, 9 de juny del 2016

El Teatre Espanya acull aquesta tarda la presentació d'un llibre sobre el pintor Laureà Barrau

Aquest dijous, 9 de juny, el Teatre Espanya acull des de les 20.30 hores la presentació del llibre sobre el pintor Laureà Barrau que ha editat l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu i que és obra de la llicenciada en Belles Arts i tècnic de Cultura del Consistori , Paloma de Miguel. A la presentació hi assistirà la regidora de Cultura, Ana Costa, i hi intervindrà Elena Ruiz, directora del Museu d’Art Contemporani d’Eivissa (MACE) i redactora del pròleg.

L'obra recull en les seves 350 pàgines un exhaustiu estudi de la biografia del pintor barceloní que en la dècada dels 30 del segle passat va escollir Santa Eulària per fixar la seva residència fins a la seva mort el 1957. Igualment, repassa el seu estil i influències, la seva relació amb el poble de Santa Eulària des Riu i els seus veïns.

El llibre, a més, és un ampli catàleg de la producció de l'artista, no només de la que està cedida a l'Ajuntament i que s'exposa a la Sala Barrau de s'Alamera, sinó que la que es troba dispersa en diferents museus i col·leccions particulars. Tot això amb un elegant disseny i maquetació que converteixen aquest volum en una obra de referència fonamental i un gran llibre objecte. En total, aquesta primera tirada consta de 500 exemplars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada