dijous, 14 d’abril del 2016

Mencions Sant Jordi 2016

Un any més, l'Institut d'Estudis Eivissencs atorga les Mencions Sant Jordi. L’acte de lliurament de les Mencions d’enguany tendrà lloc diumenge, 24 d'abril, al Centre Cultural Can Jeroni, Sant Josep de sa Talaia, a les 20.00 h.

La Menció d’Honor Sant Jordi va néixer el gener de 1989, quan l’Assemblea General de socis de l’Institut d’Estudis Eivissencs es proposà instituir unes Mencions Honorífiques que fossin un reconeixement públic de la feina que han realitzat i realitzen persones i entitats a favor de la nostra llengua i cultura. D’acord amb aquesta proposta, la Comissió Executiva de l’IEE creà la Menció d’Honor Sant Jordi.

L’any 2010 la Comissió Executiva de l’IEE hi va afegir dues noves distincions: la Menció Jove Sant Jordi, destinada a una persona o col·lectiu jove que treballi per al jovent, i la Menció Producció Cultural Sant Jordi, com a reconeixement a una producció cultural recent en qualsevol format que destaqui per promoure la llengua i la cultura de les Pitiüses.

Els guardonats d’enguany són:

Menció Jove Sant Jordi: Setmana de la terra de l’IES Xarc. Es vol reconèixer aquesta activitat, dedicada a fomentar entre l’alumnat el patrimoni natural, històric i cultural d’Eivissa.

Menció Producció Cultural Sant Jordi: Informatius de la Televisió d’Eivissa i Formentera L’Institut d’Estudis Eivissencs guardona amb aquesta Menció vints anys d’informatius en català emesos per la Televisió d’Eivissa i Formentera, la TEF, per la seva tasca de normalització lingüística en l’àmbit de la informació diària i audiovisual.

Menció d’Honor Sant Jordi: Rosa Vallès Costa, catedràtica de Geografia i Història.

Donat l’aforament limitat de la sala, pregam màxima puntualitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada