divendres, 22 d’abril del 2016

Exposició de Liz Kueneke a Can Jeroni



Divendres 22 d’abril a les 19.30 h, tindrà lloc la inauguració del nou projecte de Liz Kueneke, “El Teixit Urbà: La psicogeografia de l’Illa”, una exposició sobre la relació dels habitants amb el seu entorn expressat a través de mapes brodats. L’exposició es podrà visitar fins el 8 de maig. De dimarts a diumenge, de 10.30h a 13.30h. Dimarts, divendres i dissabtes, de 18h a 21h.

Liz Kueneke va néixer a Chicago el 1976. El 1998 va obtenir una llicenciatura en Art a la Universitat de Georgetown, i en 2001 va aconseguir un màster en Art (MFA) a la Universitat de Claremont Graduate (Los Angeles). Va viure a Barcelona del 2003 fins al 2009, on ha participat activament en la vida artística de la ciutat com a artista i comissària. Viu a Eivissa des de 2009. A més de la seva pràctica artística, imparteix tallers a estudiants d’art i arquitectura sobre psicogeografia i mapeig participatiu. Ha exposat sola i com a membre de col·lectius en diverses galeries, museus, i carrers de tot el món.

El projecte que podrem veure a Can Jeroni és el resultat d’una intervenció pública de Kueneke a Eivissa, entre 2012 i 2014. Els participants convidats marcaven respostes a preguntes concretes sobre llocs significatius en mapes de l’illa i del món, usant fil i agulla. Amb això, es permetia als habitants de l’illa reflexionar sobre el seu propi ús de l’espai i contrastar opinions sobre un mateix ambient.

Liz Kueneke exposa els resultats del seu projecte participatiu “El Teixit Urbà”: un mapa brodat de l’illa d’Eivissa en el qual van intervenir més de 1000 persones, fotografies i un vídeo amb entrevistes als participants, llibres d’anècdotes, i altres elements brodats . L’exposició també estarà acompanyada per un documental, realitzat pels joves creadors Clàudia Sol i Torelló i Pablo de Otto. Altres elements del projecte inclouen un nombre limitat de fanzines que els visitants podran portar, i mapes digitals amb els resultats obtinguts al llarg dels tres anys d’intervencions públiques. A més, s’exposa cinc mapes brodats de ciutats on s’ha fet aquest projecte abans que Eivissa: Nova York, Barcelona, Bangalore, Quito, i Fes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada