dimecres, 13 d’abril del 2016

Exposició - Eivissa i Formentera republicanes

IMG_4557 IMG_4541
Demà dijous a les 20 hores s'inaugura a Sa Nostra Sala del Consell d'Eivissa -ubicada al carrer d'Aragó, 17 (Eivissa)- l'exposició 'Eivissa i Formentera republicanes', organitzada conjuntament pel Consell d'Eivissa i el Fòrum per a la Memòria d'Eivissa i Formentera.

'Eivissa i Formentera republicanes' aprofita el 85è aniversari de la proclamació de la Segona República per a fer un repàs de com va viure la societat pitiüsa aquell breu període democràtic. Així, en diversos plafons amb fotografies, retalls de la premsa d'època, bibliografia i fragments audiovisuals s'expliquen aspectes que van caracteritzar el període de 1931-1936, com els plans d'alfabetització a través de les escoles graduades, l'obertura dels primers hotels moderns, la presència d'intel·lectuals alemanys refugiats de l'Alemanya nazi, com Walter Benjamin o Erwin Broner, o la vida política i sindical amb la presència.

"La historiografia franquista va vendre els anys de la República com una època violenta i plena de desordres, però això no es correspon exactament amb la realitat", ha explicat el conseller de Cultura, Patrimoni, Educació, Esports i Joventut, David Ribas, "el cert és que es tracta del primer període realment democràtic de la nostra història recent. Uns anys que es visqueren amb optimisme, d'eclosió de l'associacionisme gràcies a la consecució de les llibertats ideològiques i de creences,de grans projectes que implicaren una transformació de la nostra societat, de camí cap a la igualtat entre home i dona i d'expansió dels drets a l'accés a l'educació i la sanitat".

L'exposició 'Eivissa i Formentera republicanes' estarà oberta fins el proper dia 25 de maig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada