dimecres, 9 de març del 2016

Imatges d'Eivissa - Reconstruint la nostra història

L'Arxiu d'Imatge i So del Consell d'Eivissa, amb motiu de la preparació, el 2016, d'una exposició de fotos antigues i documents escrits o sonors sobre les festes, els costums i les tradicions eivissenques, demana la participació ciutadana. És per això que s'ha posat en marxa la campanya 'Reconstruint la nostra història', que té com objectiu recopilar fotografies antigues d'Eivissa que estiguin en mans particulars. L'Arxiu d'Imatge i So no es quedarà amb al fotografia, sinó que s'escanejarà i el suport físic quedarà en mans del particular, però sí que es demanarà que es cedeixin els drets d'imatge de la foto perquè pugui ser emprat per a qualsevol activitat cultural, i per a possibles publicacions de catàlegs o llibres d'història i cultura d'Eivissa.

Els ciutadans interessats en aportar les seues fotografies antigues, poden dirigir-se a la seu de l'Arxiu -edifici de l'Antiga Comandància militar, segona planta- o a la sala d'exposicions Sa Nostra Sala, al carrer Aragó 15 de Vila. Immediatament s'escanejarà la imatge i se li tornarà la fotografia.

"És important que els qui en cedeixin la imatge ens diguin qui hi apareix a la foto, qui l'ha fet, què hi representa, i l'any en que va ser presa", ha comentat la directora de l'Arxiu, Lina Sansano, qui també ha assegurat que el Consell es compromet a no fer un mal ús de la fotografia.

A més d'aquesta campanya, l'Arxiu d'Imatge i So també ha presentat les activitats que s'estan desenvolupant durant aquest 2016. Enguany, el pressupost total de l'Arxiu ascendeix a 96.800 euros, un augment significatiu respecte els 26.366 euros gastats l'any 2015. Amb aquest pressupost es continuarà i accelerarà la tasca de classificació, catalogació i documentació de diferents lots de documents. En aquest sentit, s'ha iniciat la localització i captació del llegat multimèdia de Josep Maria Bassols Terrés, un llegat que conforma devers un milena d'hores enregistrades. S'ha començat també la catalogació del fons de Josep Buil Mayral, fons ja completament digitalitzat i que compte amb devers 80.000 imatges.

A més, també s'estan catalogant lots més reduïts, com l'Arnaiz, fotògraf del Ministeri de Turisme dels anys 70, i lots provinents de donacions de particulars. També, i de forma imminent començarà la restauració dels plànols i alçats donats al Consell per l'arquitecte Luis Cervera, així com també part del material donat pel Taller d'Estudi de l'Hàbitat Pitiús.

Finalment, enguany es convocarà una beca d'investigació sobre el llegat documental del desaparegut Xicu Lluy, centrat especialment en el tema de l'exili.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada