dijous, 3 de març del 2016

II Fira des Gerret d'Eivissa

Aquest dissabte el carrer Sant Jaume i la plaça d'Espanya de Santa Eulària des Riu tornen a acollir la Fira des Gerret després de l'èxit de la primera edició de 2015. Enguany les activitats inclouen 22 restaurants, establiments de menjar per a endur i un forn de pla que prepararan plats amb aquest peix; a més hi haurà mercat mariner i artesanal, a més d'un espai per als Vins de la Terra i un mercat de l'oli. A més, enguany tot anirà acompanyat d'activitats per a nens, un documental sobre la pesca tradicional i música amb un cartell en que destaca Projecte Mut.

Totes aquestes activitats es fan amb l'objectiu de promoure el consum d'aquesta varietat de peix i, al mateix temps, donar a conèixer les seves possibilitats culinàries, tant les ben conegudes i explotades als fogons eivissencs com l'escabetxat o la torrada, com d'altres més innovadores. Es tracta d'una iniciativa de les confraries de pescadors de l'illa amb el patrocini de l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu, el Consell Insular d'Eivissa i la col·laboració de l'Associació de Restauradors de Santa Eulària (ARSE) i el mercat municipal 'Es Mercat'.

A les 10:30 arribaran al Port Esportiu els llaüts amb el peix del dia per a desembarcar-lo i portar-lo (l'any passat es va fer amb un carro tirat per un ruc i avisant tothom fent brular un corn) fins al carrer principal a on, mitja hora després, es farà l'inauguració oficial. Així començaran les activitats en que destaca la degustació gastronòmica. Aquest inclou plats clàssic com el gerret frit o escabetxat. Però també es podran tastar arrossos amb gerret i col, amanida de crostes amb gerret, arròs negre amb gerret, coca i altres més exòtiques com ceviche de gerret, gerret tikka massala i korma, al curri o bunyols de gerret amb salsa agredolça, entre altres.

Al migdia, en el Teatre Espanya, es projectarà un vídeo sobre la pesca tradicional del gerret amb artet i, a partir de les 13:00 hores començarà la música en viu que tindrà a Projecte Mut com a protagonista (previst a partir de les 20:00 hores a la Plaça d'Espanya), encara que també sonaran The Frigolos, Musicaires Swing Band, Morning Drivers i Blues Mafia i es Saligardos. Durant tot el dia, a més, hi haurà activitats pels més petits.

Ja a la tarda, a partir de les 17:00 hores, hi haurà la segona edició del concurs de gerret escabetxat i també hi haurà un concurs de dibuix de gerrets i tallers infantils.

La II Fira des Gerret anirà acompanya d'una altra activitat de promoció del consum d'aquest peix. Es tracta d'uns menús especials que una quinzena de restaurants oferiran al migdia i a la nit entre el 7 i el 12 de març. Una promoció en que es podran tastar bona part dels plats presents a la degustació de dissabte i que tindrà un preu tancat de 15 euros (sense begudes). A més, també fins el 12 de març, les peixateries de Es Mercat tindran una oferta especial amb el kilo de gerret a un preu recomanat de 7 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada