dimarts, 15 de març del 2016

Exposició “Explorant nous camins”, d’Antoni Ribas ‘Toniet’ a Can Jeroni

Dijous 17 de març, a les 19.30h, s'inaugura "EXPLORANT NOUS CAMINS", una exposició del ceramista josepí Toniet, en la qual ens mostra el treball realitzat durant els 10 últims anys, especialment amb la porcellana, un producte ceràmic amb el qual s’aconsegueixen peces molt vitrificades.

L’exposició estarà oberta al públic fins el 3 d’abril, en horari de dimarts a diumenge de 10.30h a 13.30h, i dijous, divendres i dissabte, de 18.00h a 21.00h.

Antoni Ribas ‘Toniet’ es va iniciar en el món de la ceràmica als dotze anys, i va cursar els seus estudis a l’Escola d’Arts i Oficis d’Eivissa. Al llarg de la seva carrera, ha treballat i après de mestres de la ceràmica com Joan Planells ‘Daifa’, o Antoni Tur Costa ‘Gabrielet’, el seu gran mestre, del que va aprendre a perfeccionar els seus murals, l’escultura i la ceràmica policromada.

Les seves influències més directes han estat la ceràmica tradicional, les obres púniques i l’entorn de l’illa. ‘Toniet’ sempre treballa amb materials naturals, experimenta amb les textures, amb els colors i amb els esmalts. Les seves peces, d’una gran bellesa, són originals i d’una gran qualitat.

El 1978 va exposar les seves obres a Barcelona, a la galeria Roc Ginard, i a partir d’aquest moment no ha deixat d’exposar a Eivissa, Formentera, Menorca, Palma i Barcelona.

El 2015 va rebre la medalla d’Honor de l’Ajuntament de Sant Josep.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada