dijous, 5 de novembre del 2015

Conferència de Màrius Serra i visita de l’escriptor Javier Moro a la Biblioteca Municipal de Santa Eulària

El cicle ‘Escriviure, literatura i humor’, organitzat per la Biblioteca Municipal de Santa Eulària des Riu amb l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana arriba al seu final divendres 6 de novembre a partir de les 20:30 hores, amb la conferència sobre enginy verbal del reconegut escriptor Màrius Serra, probablement el més gran especialista a l’entorn del català en mots encreuats i jocs de paraules, una especialització que li ha portat a participar habitualment en gran nombre de mitjans de comunicació i, fins i tot, a ser el creador de diferents jocs de taula.

Màrius Serra (Barcelona, 1963), és escriptor, llicenciat en Filologia Anglesa i membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans. Les seves creacions giren al voltant de la literatura, la comunicació i el joc. La seva obra literària, guardonada amb premis com el Ciutat de Barcelona, Serra d’Or, Lletra d’Or, Ramon Llull o Sant Jordi, comprèn novel•les com ‘Mon oncle’, ‘Farsa’, ‘De com s’escriu una novel•la’ o ‘Plans de futur’, llibres de relats com ‘La vida normal’, assajos com ‘Verbàlia’ i llibres tan personals com ‘Quiet’, en el qual retrata la vida al costat del seu fill discapacitat. També és autor, amb Oriol Comas, de la capsa de Jocs Reunits Verbàlia, Verbàlia D. O. i del Joc de l’Enigmàrius. Les seves obres han estat traduïdes al castellà, l'italià, el romanès, el coreà, l’alemany i l’anglès. Ha traduït al català obres d’Edmund White, Tom Sharpe, Groucho Marx, Jayne Anne Philips, Matthew Kneale, Joe Brainard o Tom Stoppard. Va rebre el XVI Premi de la Crítica Teatral de Barcelona 2006-2007 per la seva traducció d’Arcàdia, de Tom Stoppard, representada al TNC. Col•labora a La Vanguardia, TV3 i Catalunya Ràdio.

Aquesta serà l’última de les conferències del cicle tot i que no l’última de les cites de les activitats organitzades per la Biblioteca Municipal ja que el proper dimarts, a partir de les 20:30 i amb una cita oberta a tot el públic, el Club de Lectura municipal rebrà la visita de l’escriptor Javier Moro. Moro (Madrid, 1955) és llicenciat en Antropologia, ha treballat al cinema i la televisió, ha publicat diversos reportatges de viatges encara que la fama li ha arribat com a novel•lista, especialment per llibres com ‘Pasión india’, ‘El imperio eres tú’, ‘A flor de piel’ o ‘Era medianoche en Bhopal’.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada