dimecres, 11 de març del 2015

Festival de Teatre Familiar Barruguet

El Festival de Teatre Familiar Barruguet creix en la seva segona edició fins a inundar el poble de Santa Eulària des Riu durant tres dies (del 19 al 22 de març) amb la màgia i la il·lusió del prop de mig centenar de representacions que es faran de 22 espectacles diferents i a càrrec de 16 companyies locals, però també de la resta de Balears, de Catalunya, Comunitat Valenciana i Aragó. Si l’any passat es varen enregistrar 5.000 visitants a les sessions obertes, més 700 a les escolars, enguany s’espera superar àmpliament aquestes xifres ja que, només per a les sessions reservades als centres educatius, ja hi ha 2.250 reserves. Novament hi haurà espectacles adients per al públic més petit a partir de l’any d’edat.

El Festival de Teatre Familiar Barruguet és una iniciativa del departament de Cultura de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu que enguany tornarà a tenir la col·laboració de Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de ses Illes Balears, i a la que també s’incorpora el Consell d’Eivissa com a coorganitzador, a més de tindre el suport de l'Institut d’Estudis Baleàrics i de l'Obra Social ‘la Caixa’. La realització del festival és possible també gràcies a la col·laboració de les empreses Aparthotel Duquesa, el Restaurant Sal Marina, The Ibiza Express-Tourist Mini Train i Viajes Tagomago.

A més del seu creixement per a consolidar Santa Eulària des Riu com a referent d'aquest tipus de teatre a l'illa i, especialment, introduir als infants i a les seves famílies als diferents vessants de les arts escèniques; la principal novetat d'enguany és que a les sessions escolars i a les obertes al públic s'unirà una molt especial, la que tindrà lloc dijous 19 de març a la Residència Can Blai i que servirà com a tret de sortida del festival. L'espectacle es diu Cançons i correrà a càrrec de la companyia La Tresca i la Verdesca.

Com a la seva primera edició, els espectacles es desenvoluparan en diferents espais, sent el principal el Teatre Espanya, però incloent-hi també el Palau de Congressos i la Sala Municipal d’Exposicions; encara que els espectacles més multitudinaris seran els que s’oferiran als carrers principals de la població.

Per tal que tota la família pugui gaudir dels espectacles, l’organització ha previst la possibilitat de gaudir de pàrquing gratuït amb la compra d’entrades, a més d’un servei de tren de franc per a anar i tornar des del centre de Santa Eulària fins a les sessions al Palau de Congressos. A més, entre tots els participants es farà el sorteig d’un viatge a la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears, a la localitat mallorquina de Vilafranca, organitzat per Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears.


ACTUALITZACIÓ

El risc que el mal temps es pugui estendre durant el cap de setmana ha obligat a realitzar alguns canvis en la programació del Festival de Teatre Familiar Barruguet de Santa Eulària des Riu.

LA PROGRAMACIÓ DE DIVENDRES I DISSABTE ES MANTÉ SENSE CANVIS I AQUESTS AFECTEN ÚNICAMENT EL DIUMENGE


Aquestes són les modificacions per al diumenge:

- Queda cancel·lada la representació de 'Les aventures de Gepeto i Pinotxo' prevista a Teatre Espanya a les 11:30 hores.

- L'espectacle 'Apicirc', de Pessic de Circ; es trasllada del Passeig de s'Alamera al Palau de Congressos. Es mantenen els horaris, de 11:00 a 13:30 i de 16:00 a 18:30. Activitat gratuïta en castellà i català indicada per a públic d'entre 0 i 4 anys.

- L'espectacle 'És Cirquet', del Circ Bover, es trasllada del Passeig de s'Alamera al Palau de Congressos. Es mantenen els horaris (10.30, 11:30, 12:30, 16:00, 17:00 i 18:00). Activitat per a tots els públics en català. Durada 25 minuts, entrada 3 €.

- L'espectacle 'Mel · ODIC', de Manipulats, es mantindrà a la Plaça d'Espanya llevat que plogui, en aquest cas es traslladarà al Palau de Congressos. Es mantenen els horaris: 10:30 i 12:00. Activitat gratuïta de 15 minuts de durada adreçada a tots els públics i sense text.

- L'espectacle 'El Niu', de Dudu & Cia, es manté a la Plaça d'Espanya, llevat que plogui, en aquest cas es traslladarà al Palau de Congressos. Espectacle per a tots els públics sense text. Gratuït, durada: 40 minuts.

- L'espectacle 'Circ Transhumant', del Circ Bover, es manté en els principals carrers de Santa Eulària des Riu, llevat que plogui, en aquest cas es realitzarà al Teatre Espanya. Activitat gratuïta de 55 minuts de durada apta per a tots els públics, en català. A les 12:30 hores.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada