dimecres, 4 de març del 2020

VI Fira des Gerret




Aquest dissabte, 7 de març, el carrer de Sant Jaume acollirà una nova edició, i ja van 6, de la Fira des Gerret, organitzada per les Confraries de Pescadors d'Eivissa (que també acull els pescadors de Santa Eulària des Riu) i Sant Antoni, així com per Santa Eulària Empresarial, en col·laboració amb l'Associació de Restauradors de Santa Eulària (ARSE), l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu, el Consell Insular d’Eivissa i Peix Nostrum. Aquest esdeveniment inclou la primera edició del concurs d’arròs amb gerret (‘caramel’ en castellà) i el premi a la millor tapa de gerret. A falta de tancar les inscripcions, ja hi ha inscrits prop d’una trentena de restaurants que oferiran les més diverses creacions basades en aquest peix, del qual s’oferiran uns 1.000 kg. A l’igual que en les altres edicions i perquè la festa sigui completa, hi haurà animació infantil i música durant tot el dia.

Durant el transcurs de la fira es duran a terme diferents activitats que començaran a les 11.00 h, quan està previst que arribi al Port Esportiu un llaüt replet de gerret pescat el mateix matí, un peix que després serà portat fins a la plaça d'Espanya amb un carro tradicional i amb acompanyament de sonadors. A les 12.00 h, la fira s'inaugurarà amb una brulada de corn i amb una sonada pagesa, per donar pas a les degustacions gastronòmiques preparades pels restaurants venguts de diferents bandes del municipi.

A més del menjar, la Fira des Gerret servirà també per a fomentar el coneixement d'aquesta espècie de manera que es realitzarà la projecció d'un vídeo informatiu sobre la pesca tradicional del gerret amb artet. A més, com la gran festa que és, la fira comptarà amb altres activitats d'oci com un parc infantil durant tot el dia, tallers, un mercat mariner i artesanal, la venda de vins i productes de la terra, un concurs de dibuix infantil i actuacions musicals de My Generation, Double M, Pasados de Vuelta, La Locanda, Easy Feeling, Chino Swingslide & The Big Bet Sax Attack, així com de la Colla Es Broll.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada