dilluns, 27 de gener del 2020

Espectacle escènic - ‘On és quan ja no hi és?’

La mort d’un familiar explicada als més petits amb tendresa i sensibilitat a ‘On és quan ja no hi és?’

El Centre Cultural de Jesús presenta aquest diumenge, 2 de febrer, ‘On és quan ja no hi és’, un muntatge de Coma14 que pretén ser una via per a explicar la mort d’un ésser estimat als més petits d’una manera tendra, amable i, fins i tot, amb humor per tal de que puguin comprendre millor aquesta situació i assumir la importància dels records. Es tracta d’una obra que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu a la seva producció, juntament amb altres entitats de les Balears.

La sessió serà a partir de les 18.00 hores i l’espectacle, en català (tot i que bona part del seu desenvolupament es fa sense text), està recomanat a partir dels 8 anys. El preu de les entrades és de 6 euros (més despeses de gestió) si es fa de forma anticipada via http://visitsantaeulalia.com/ o de 8 euros si es compren al mateix auditori una hora abans de l’inici de la funció, que té una durada prevista de 50 minuts.

La peça és obra de Tolo Ferrà (qui també la dirigeix) i Jorge Navarro de Lemus. Una marinera arriba amb el seu vaixell i amb dos companys. El vaixell va carregat d’objectes dels seus darrers viatgers i cada objecte conté una història diferent. Acaba d’arribar a terra i ens porta les històries que ha de contar a una nena petita per ajudar-la durant els primers moments després de la mort de la seva àvia.

“Aquesta viatgera és la mateixa mort; una mort divertida, alegre, dolça, tendra, amorosa, que abriga als seus viatgers com una mare cobreix amb una flassada als seus petits abans de dormir. Ella ens contarà la història d’una viatgera, una àvia, i a la vegada omplirà els cors dels seus éssers estimats amb els records de qui ja no hi són. Aquest és el seu poder. Ajudar als nens i nenes a què recordin amb tendresa, cada instant compartit amb els avis” expliquen des de la companyia.

‘On és quan ja no hi és?’ es desenvolupa davant el públic amb un llenguatge visual i teatral diferent. Aquest llenguatge tindrà tècniques de manipulació d’objectes, titelles i de màscares i donarà personalitat a l’àvia, a la neta i als pares. Dues càmeres de vídeo, que s’aniran distribuint durant l’espectacle per a donar diferents punts de vista, retransmetran en directe les imatges de cada manipulació en viu i es projectaran de forma poètica i subtil, dotant de major presència a l’escena. La manipulació audiovisual tècnica es farà també a vista de públic. A més, la música creada per a l’espectacle serà interpretada en viu i barrejada en directe amb sons pregravats o efectes sonors que es faran a vista de públic.

L’obra és una producció de Coma14 amb la col·laboració de diferents ens com a ara l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu, el Teatre Principal de Palam, la Fundació Teatre Principal de Maó, l’Institut d’Estudis Baleàrics, Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes BAlars, els Consells d’Eivissa i Formentera o la Comunidad de Madrid.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada