dimecres, 13 de novembre del 2019

Cinema al COAIB: Agustí Villaronga presenta la projecció de la seva pel·licula "El rey de La Habana"


Divendres, 15 de novembre de 2019 a les 19:00 hores a l'espai Broner del Col·legi Oficial d´Arquitectes de les Illes Balears (Can Llaneres, Carrer de Pere Tur, 3, Dalt Vila). Presenta: Carles Fabregat.

"Emmarcat dins de les activitats de l'exposició fotogràfica COLOR CUBANO de Xim Seguí, tenim el plaer de comptar amb la presencia del guardonat director AGUSTÍ VILLARONGA que ens presentarà la projecció de la seva pel·licula "EL REY DE LA HABANA". El proper divendres 15 de novembre a la Seu de la Demarcació d'Eivissa i Formentera del COAIB a les 19:00 hores.

Agustí Villaronga, amb tres premis Goya per "Pa Negre" (2010) i "El niño de la luna" (1989) entre altres premis, ha consolidat una línia de treball molt personal que l'apropa a el concepte de cinema d'autor. Els seus treballs generen atmosferes qualificades com torbadores o obsessives, en les quals subjau sempre una determinada manera de veure el món i una concepció de cinema que planteja interrogants a l'espectador a partir de fortes i enigmàtiques imatges que colpegen el mateix temps a l'estómac i a la intel·ligència.

El rey de La Habana, relata la vida de Reinaldo, un adolescent que acaba de fugir d'un correccional, que es llança als carrers de l'Havana durant els durs anys 90 del "período especial" cubà. Un descarat amb pocs escrúpols que s'enfronta al fet quotidià de viure.

Anhels, desencants, rom i bon humor acompanyen el seu deambular fins que un dia coneix a Magda, una altre supervivent com ell, i entre tots dos sorgeix una història d'amor impossible marcada pel sexe i la tendresa. També per la Necessitat de evadir-se de la misèria moral i material que les envolta. La seva lluita per buscar Un lloc on asserenar-se i viure per crear una família "normal" deixarà en carn viva els seus sentiments, mentrestant, al seu voltant, tot ressona com un insaciable huracà tropical que els desgasta i erosiona.2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada