divendres, 15 de març del 2019

El Consell Insular celebra el seu 40è aniversari amb un concert de la Simfonia número 9 de Beethoven

El Consell d'Eivissa ha organitzat un concert de la Simfonia número 9 de Ludwig van Beethoven per a celebrar el 40è aniversari de la institució. El concert, dirigit per Juan Francisco Ballesteros, tendrà lloc aquest diumenge 17 de març a les 12 hores al Recinte Firal d'Eivissa. L'entrada és lliure amb invitació, que es pot recollir a la seu del Consell Insular fins divendres, en horari de 9 a 18 hores, i al Recinte Firal, de 9 a 14 hores.

El concert anirà a càrrec de la recentment constituïda Orquestra Clàssica d'Eivissa i el cor La Voix de l'Âme. Hi haurà un total de 104 músics i cantants damunt l'escenari. 52 músics a l'orquestra, 47 coralistes, quatre solistes i el director. Els solistes són la soprano Natàlia Perelló, la mezzosoprano Adriana Mayer, el tenor Vicent Romero i el baríton Fernando Piqueras.

La vicepresidenta segona, Marta Díaz, i el director del concert, Juan Francisco Ballestero, han presentat l'espectacle. Com ha explicat Marta Díaz, el 3 d'abril de 1979 es varen celebrar les eleccions per a escollir els membres de la primera corporació del Consell Insular d'Eivissa i Formentera, de l'etapa preautonòmica. El dia 19 d'abril de 1979 es va celebrar la sessió constitutiva de la nova institució. Cosme Vidal Juan va ser el president, com a cap de llistat de la candidatura més votada (ICIF). "Amb motiu del 40è aniversari de l'efemèride, el Consell Insular vol significar aquell moment amb un acte cultural rellevant, com serà aquest concert".

La Simfonia número 9 de Beethoven "va ser una fita en la història de la música, ja que per primera vegada va incorporar la veu en una simfonia. Un obra que arriba al seu moment culminant amb l'oda a l'alegria, que la Unió Europea ha incorporat com a himne", com ha explicat Ballesteros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada