dijous, 12 d’abril del 2018

L'Orquestra Simfònica Illes Balears a la Catedral d'Eivissa

L’Orquestra Simfònica Illes Balears torna a Eivissa per a oferir dos concerts: el 13 d’abril, a les 20:30h, a la Catedral d’Eivissa (entrada lliure fins completar aforament); i el 14 d’abril, a les 11:00h, músics de l’OSIB visitaran i actuaran al Centre Penitenciari d’Eivissa per continuar amb el seu projecte de l’Àrea Social.

Gairebé 60 músics interpretaran a la Catedral d’Eivissa: Los Esclavos Felices de J.C. Arriaga i la Simfonia número 9 “del nou món” de A. Dvorak; tot dirigit pel director titular, Pablo Mielgo.

El concert s'iniciarà amb l'obra d'un dels compositors espanyols més importants, J.C. de Arriaga. Als 13 anys va emprendre la tasca de compondre una òpera de dos actes que duu per títol Esclavos Felices. Composició que meravellà i desgraciadament, a causa de la seva mala conservació, solament es pogué reconstruir l'obertura i fer dues seleccions de la resta.

Per a finalitzar el concert, la Simfonia número 9 de Dvorak, coneguda com la Simfonia del Nou Món, una de les més populars del compositor txec. Fou durant la seva estada als Estats Units quan s’interessà per la música americana nativa i quan va compondre aquesta peça.

A més d'aquesta vetllada, el dia 14 d'abril, a les 11:00h, l’Orquestra de Corda de l’OSIB visitarà el Centre Penitenciari d'Eivissa on interpretaran un concert que està emmarcat dins del seu projecte de l'Àrea Social. El concertino de l’Orquestra Simfònica Illes Balears, Smerald Spahiu, serà el solista i director del concert.

Aquest projecte és possible gràcies a la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern dels Illes Balears, amb la col·laboració de “Obra Social La Caixa”.

La Fundació Orquestra Simfònica Illes Balears, entre les seves finalitats, és estar prop de la societat que representa. La seva música i els seus músics acosten la música a tots els àmbits socials, conscients que es tracta d'una eina fonamental en la transformació d'un territori.

En aquests moments, des de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears es continuen visitant les associacions de les Illes Balears que treballen amb diversos col·lectius a fi de comptar amb un mapa global de les Balears. Aquestes activitats s’emmarquen dins els objectius proposats del Pla de Cultura de les Illes Balears.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada