dijous, 20 d’abril del 2017

Presentació Festival Barruguet

La quarta edició del Festival de Teatre Familiar Barruguet arribarà enguany entre el 23 i el 28 de maig carregat amb 21 espectacles diferents oferits per 17 companyies i amb algunes novetats com la realització de tallers de circ amb activitats adaptades per a persones amb alguna discapacitat. Enguany, gràcies a la seva peatonalització, la plaça d’Isidor Macabich serà un dels escenaris del festival, que també mantindrà les seves seus del Palau de Congressos, Teatre Espanya i Sala d’Exposicions, a més de recalar als auditoris de Jesús i es Puig d’en Valls per a estendre l’activitat a tot el municipi.

El Festival, que organitza l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu amb la col•laboració de Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears i que compta amb el suport del Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música, continua així amb la seva filosofia d’afavorir la introducció de tots els petits a l’encisador món del teatre, la dansa i el circ, tractant de suprimir qualsevol barrera. Per aquest motiu, tant en aquesta edició com des dels seus inicis, s’ha apostat per una programació on hi ha un gran volum d’activitats escèniques sense text per a evitar les barreres que suposen els idiomes, i aprofitant la universalitat del llenguatge gestual. De fet, dels 21 espectacles, 10 són sense text.

Ara, s’amplia aquesta voluntat d’arribar a totes les persones incorporant uns tallers de circ per a tots els públics en que es treballaran les acrobàcies aèries, els equilibrismes i els malabars i que comptaran amb activitats especialment preparades per a ser realitzades per persones amb diferents discapacitats. Aquests tallers seran realitzats per la companyia eivissenca Circolar i tindran lloc a s’Alamera el dissabte 27 de maig (de 10.00 a 19.00 hores) i el diumenge 28 de maig (de 10.00 a 18.00 hores).

El festival manté en la seva quarta edició les seves principals senyes d’identitat, sent un festival que engloba diferents tipus de disciplines artístiques (teatre gestual, titelles, teatre musical, teatre de carrer, clown, dansa i música) per a totes les edats (amb espectacles per a públic d’entre 0 a 99 anys), que juga amb els muntatges de sala tradicional i les propostes de carrer, i que permet disfrutar d’espectacles de franc.

El Barruguet manté igualment la seva aposta per dirigir-se directament al seu públic potencial més rellevant de manera que ja hi ha uns 3.100 alumnes (dels 8 col•legis públics del municipi però també d’altres tres centres més de fora de Santa Eulària des Riu) a la quinzena de funcions escolars de quatre espectacles diferents programades entre el 23 i el 26 de maig. A més, enguany el Festival “s’anirà de gira’ i tindrà programació per a escolars als centres culturals de Jesús i d’es Puig d’en Valls, a més de visitar per primera vegada algunes escoletes del municipi.

Però, ja que és un festival de teatre familiar, es mantindrà una activitat especial per als residents de Can Blai i els seus familiars, una representació del ‘Mr. Parfum’ de Festuc Teatre que tindrà lloc el dimecres 24 de maig a la tarda.

Paral•lelament al seu creixement, hi haurà una jornada per a professionals a la qual es podran compartir interessos i estratègies per a desenvolupar qualsevol àrea de les arts escèniques, com ara el teatre, però també el circ, la màgia o la narració oral.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada