dimecres, 29 de març del 2017

XVII Jornades de Cultura Popular de les Pitiüses - Dones

La dona serà la protagonista de les XVII Jornades de Cultura Popular de les Pitiüses, que se celebren de l'1 al 30 d'abril i que inclouen conferències i visites culturals. Les jornades estan organitzades per la Federació de Colles de Ball i Cultura Popular d'Eivissa i Formentera, amb la col·laboració de Consell d'Eivissa, l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu, el Museu Etnogràfic d'Eivissa i el Museu Puget.

La dona a la indústria, al món rural, a l'educació o a l'art són alguns dels àmbits concrets que es tractaran durant les activitats previstes, amb les ponents, totes elles dones, Esperança Bonet, Rosa Vallès, Fanny Tur, Lina Sansano, Elena Ruiz i Catalina Marí.

Dins dels actes destaquen també les visites al Museu Puget i al Museu Etnogràfic, així com l'homenatge que es retrà a Vicent Ramon Escandell, Vicent 'Jordi', com a persona rellevant de la cultura popular.

Les conferències es faran a la sala d'actes de l'edifici de l'antic Consell Insular, c. de Bes, 9, Eivissa.

PROGRAMA DE LES XVII JORNADES DE CULTURAL POPULAR DE LES PITIÜSES

DISSABTE 1 D'ABRIL. A les 20.30 h conferència d'Esperança Bonet Roig i Rosa Vallès Costa, "Dones i indústria a Eivissa".

DIJOUS 6 D'ABRIL. A les 20.30 h conferència de Fanny Tur Riera, "La dona i l'educació".

DIVENDRES 7 D'ABRIL. A les 20.30 h conferència de Lina Sansano Costa, "El paper de la dona al món rural pitiús". A les 21.30 h homenatge a una persona rellevant de la cultura popular. Vicent Ramón Escandell, en Vicent 'Jordi'. Presentació del llibre de les XVI Jornades de Cultura Popular, Prohoms, homes bons.

DISSABTE 8 D'ABRIL. A les 10 h visita al Museu Puget amb Elena Ruiz, directora. "La mujer en la obra de Narcís Puget Viñas vista desde hoy, casi un siglo después".

DIJOUS 27 D'ABRIL. A les 20.30 h conferència de Catalina Marí Planells, "Oci a la natura per dones".

DIUMENGE 30 D'ABRIL. A les 10 h visita a l'exposició del Museu Etnogràfic d'Eivissa al Puig de Missa, "La dona al món rural pitiús, vista per Chico Prats". A les 12 h visita a Can Planetes i dinar de senalló als voltants del riu de Santa Eulària

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada