dijous, 2 de març del 2017

III Fira des Gerret d'Eivissa

El proper dissabte, 4 de març, el carrer Sant Jaume de Santa Eulària des Riu torna a acollir una nova edició de la Fira des Gerret, organitzada per les confraries de pescadors d´Eivissa (que també acull els pescadors de Santa Eulària) i Sant Antoni de Portmany, en col·laboració amb l´associació de restauradors de Santa Eulària, de l´Ajuntament de Santa Eulària des Riu i del Consell d´Eivissa. Aquest esdeveniment arriba a la seva tercera edició amb l´objectiu de posar en valor un peix molt nostre però que ha quedat una mica en segon plànol, a pesar de ser un peix amb moltes propietats nutricionals i amb multitud de possibilitats culinàries.

Durant el transcurs de la fira, es duran a terme diferents activitats que donaran començament a les 10:30 h amb l'arribada dels llaüts de pesca, plens de gerret, que després serà portat fins a la plaça d'Espanya amb un carro tradicional. I que finalitzaran a partir de les 22.00 hores, a la mateixa plaça amb l'actuació d'El Lichis, excantant i ànima de La Cabra Mecánica, però que porta a l'illa part del seu recorregut en solitari, més centrat en el rock'n 'roll.

A les 12.00 h, la fira s´inaugurarà amb una brulada de corns i amb ball pagès, per donar pas a les degustacions gastronòmiques preparades per més de vint restaurants, la majoria de Santa Eulària des Riu, per alguns de fora i per les pròpies confraries, on els assistents podran provar tot tipus de degustacions fetes amb gerret, que aniran des de les receptes més tradicionals fins les més innovadores: arròs amb gerret i pinya de col, gerret en escabetx, croqueta de gerret amb col saltejada o taco de gerret amb amanida àcida, mango i “Kimchee”. Tots aquells restaurants i particulars que vulguin, podran participar a un concurs de gerret en escabetx.

Els més grans, podran gaudir del mercat artesà, tallers de pesca i de l´exposició fotogràfica i projecció del vídeo sobre la pesca tradicional del gerret amb artet, al Teatre Espanya. A més a més, durant tot el dia hi haurà música en viu pels carrers, de la mà de diferents bandes, com els mítics Aires Formenterencs. Els més petits, podran gaudir d´activitats, com el concurs de dibuix del gerret i zones infantils durant tot el dia.

A partir del diumenge 5, i fins el 19 de març, cada dia, onze restaurants de Santa Eulària des Riu, oferiran un menú compost d´un entrant, un plat principal i un postre, en el que estarà present el gerret, a un preu de 15€, beguda a part. A aquestes jornades, que aquest any celebren la segona edició, hi participen els següents establiments: Can Cosmi; Rincón de Pepe; Kathmandú; El Naranjo; El Nido; Xtu; Chiang Mai; Sal Marina; Royalty; Peralta y Mar y Tierra.

Cal recordar, que les peixateries i mercats, durant aquests dies, estan oferint el gerret a un preu promocional de 7€/kg fins el proper 12 de març.

La regidora de Convivència Ciutadana i Promoció del Municipi, Carmen Ferrer, ha afegit que “es tracta d´una fira ja consolidada dins el calendari de fires gastronòmiques anuals, com la del Calamar que es celebra coincidint amb les festes patronals de Sant Carles de Peralta i que tracten de posar en valor productes de la terra i de la mar”. A més, ha agraït la implicació i col·laboració de totes aquelles persones i entitats que hi participen, com les diferents confraries o l´associació de restauradors de Santa Eulària des Riu i convida a vindre a tothom a que vulgui gaudir d´una fira molt tradicional en la que a banda de provar degustacions de gerret del més variades, podran participar de les diferents activitats, exposicions i mercats pensats per a tota la família.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada