divendres, 16 de desembre del 2016

La violinista Lina Tur i el grup MÚSica ALcheMIca ofereixen aquest diumenge un concert d'excepció amb peces poc conegudes de Vivaldi


Aquest diumenge 18 de desembre, a partir de les 20 hores, l'església del Convent de Dalt Vila acollirà un esdeveniment excepcional: la primera interpretació en temps moderns d'una sèrie de concerts d'Antonio Vivaldi a càrrec del prestigiós grup MÚSIca ALcheMIca (Lina Tur, solista de violí, concertino i directora; Fèlix Ferrer, Cristina Prats i Ramsés Puente, violins; Natan Parutzal, viola; Marco Testori, violoncel i solista; Andy Ackerman, contrabaix; Josep Maria Martí, tiorba; i Dani Espasa, clavecí). El concert està organitzat pel Departament d'Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut del Consell d'Eivissa.

En concret, el concerts de Vivaldi que s'interpretaran, i que havien desaparegut del repertori modern dels músics clàssics, són els següents: Concert per a violí en re major RV 226, Concert per a violoncel en si menor RV 424, Concert per a violí in tromba en sol major RV 311, Concert per a violí en re major RV 208a II Grosso Mogul, a més de l'Obertura de La Olimpíada RV 725.

La violinista solista és l'eivissenca Lina Tur Bonet, una figura internacional de la música clàssica que ha treballat amb els artistes més reconeguts de la música barroca, romàntica i contemporània. Dins la seva versatilitat, Lina Tur s'ha especialitzat en rescatar músiques oblidades de compositors cèlebres. És el cas del concert d'aquest diumenge, en la que es recuperaran els concerts d'Antonio Vivaldi.

Com a solista, Tur ha actuat al Wigmore Hall de Londres, l'Styriarte d'Àustria, el Music Befor 1800 New York City, al Concertgebouw Amsterdam, o al Festival de Mainz o al Postdamer Festival; entre molts altres, va ser solista de l'European Union Baroque Orchestra; en les col·laboracions amb orquestres, ha gravat en diverses ocasions per a Deutsche Grammophon i per a Virgin sota la batuta de Claudio Abbado, Daniel Harding i John Elliot Gardiner, entre altres, actuant a recintes com el Lincoln Centre de New York, el Berliner Philarmonie o l'Scala de Milan.

En el concert d'aquest diumenge, Lina Tur actuarà acompanyada de MÚSIca ALcheMIca, un grup que interpreta músiques de tots els temps i ha estat present en diversos projectes multidisciplinars, com les col·laboracions amb el poeta Antonio Colinas, i amb videoartistes, cineastes, actors o artistes de titelles, el que l'ha portat a actuar en espais culturals com el Matadero de Madrid, el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MUVIM), o el MACE.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada