dimarts, 3 de maig del 2016

Espectacle poètic i musical El verger de l'Amat - Cas Serres

Divendres, 6 de maig a les 21 hores, a l'Auditori de Cas Serres hi ha l'espectacle poètic i musical El verger de l'Amat (llibre d'Amic e Amat), a a càrrec de Montse Germán i Ferran Pisà.

L’actriu Montse Germán i el músic mallorquí Ferran Pisà s’uneixen per recitar Ramon Llull en aquest setè centenari de la seua mort en el recital El Verger de l’Amat, en què aconsegueixen fer proper i comprensible Ramon Llull, autor que per la seua antiguitat (1230-1316) i complexitat és poc conegut, i ser un dels grans tresors de la nostra literatura.

El timbre dels instruments de Ferran Pisà i la qualitat com a rapsoda de Montse Germán ens transmeten la bellesa dels versos més místics de Ramon Llull.

Llibre d’Amic e Amat, tot i ser concebut com una obra didàctica d’iniciació a la vida contemplativa, ha resultat ser l’obra cabdal de la poesia mística en llengua catalana.

La nostra adaptació, a càrrec de Teresa Roig G., ha volgut ser fidel a la sintaxi i semàntica de l’autor, prenent com a base el Manuscrit A, que és possiblement el més proper a l’original des del punt de vista lingüístic. S’ha fet una tria dels versicles, originàriament escrits en prosa, i posteriorment s’ha fet una reordenació per tal d’explicar les vivències, les experiències i els camins emocionals de l’Amic.

Llibre d’Amic e Amat mostra les influències de la poesia trobadoresca, de la filosofia sufí i de les doctrines agustinianes en Ramon Llull. Les imatges poètiques que ens ofereix aquest llibre, els diàlegs entre l’Amic i l’Amat, la presència de l’ocell com a missatger, la relació de l’Amic amb la resta de la gent ens permeten donar resposta a la pregunta fonamental del llibre: què és Amor?

Per tal d' ajudar a la comprensió del text s’ha realitzat una edició digital dels textos amb diccionari interactiu per tal que tots els assistents puguin fer una lectura posterior. Aquest llibre digital es pot descarregar des de la web ineditae.cat i és totalment gratuït.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada