dimecres, 14 de gener del 2015

Sa Nostra Sala acull l’exposició “Mujer, todas somos una”, organitzada pel Fons Pitiús de Cooperació i ACNUR

Sa Nostra Sala acollirà, a partir del 15 de gener i fins el proper 6 de febrer, l’exposició fotogràfica “Mujer. Todos somos una”, de Francisco Magallón. Es tracta d’una iniciativa organitzada pel Fons Pitiús de Cooperació i ACNUR i en la qual col·labora el Consell Insular d’Eivissa.

L’exposició està formada per 36 fotografies de Francisco Magallón, reporter gràfic de TVE des de 1983, una feina que li ha permès ser testimoni de nombrosos esdeveniments a diferents parts del món. En els seus viatges, ha buscat rostres, racons, formes d’estar i històries humanes, en països com Sudan, Congo, Mauritània, Mali, Núger, Nigèria, Egipte, Moçambic, Kènia, Perú, Nicaragua, etcètera. Ha rebut diversos guardons com el Primer Premi de periodisme de la Fundación Pfizer, la Medalla de Plata i Bronzo 2002 i 2005 al “New York Festival” o el Premi José Couso de Periodisme.

La consellera de Cultura, Pepita Costa, ha destacat la gran qualitat de les imatges i ha agraït aquesta col·laboració amb el Fons Pitiús de Cooperació, a més de recordar que la gestió del Consell d’aquesta sala de cultura és fruit d’un conveni de col·laboració amb l’Obra Social Sa Nostra.

Per la seua banda, la presidenta del Fons Pitiús de Cooperació, Mercedes Prats, ha recordat que aquesta exposició s’emmarca dins la campanya de sensibilització que el Fons Pitiús desenvolupa durant tot l’any, titulada “Ser dona avui”.

“Aquesta exposició ens mostra molts exemples de com es troba la dona en diferents indrets i, especialment, en situacions de conflicte”, ha explicat Prats. L’exposició mostra com el fet de ser dona augmenta el risc de patir discriminació, violència, abús, persecució i mort en molts indrets i contextos socioculturals, especialment en indrets que pateixen conflictes.

La inauguració de l’exposició tendrà lloc dijous 15 de gener a les 20 hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada