divendres, 23 de maig del 2014

Presentació - L’Alguer i la poesia d’Antoni Canu

L’Alguer i la poesia d’Antoni Canu

Presentació del llibre del poeta alguerès Antoni Canu "Les mies mans", el quart recull de poesia del reconegut autor de l'Alguer. L’acte, a càrrec de Pere Mayans, inclourà una una introducció a la ciutat de l'Alguer (breu repàs històric, situació de la llengua..), així com la contextualització de la figura i l’obra d’Antoni Canu a aquesta comunitat catalana de Sardenya.

L’acte comptarà amb la presència del poeta.

Divendres, 30 de maig, 20.30h

Es Polvorí, Dalt Vila


Antoni Canu (Ocier, Sardenya, 1929) és una de les veus poètiques més reconegudes de l'Alguer. Tot i ser de llengua familiar sarda, ha fet de la nostra llengua la seua llengua i la seua llengua literària.

La seua poesia es caracteritza per l'intent de documentar les emocions més íntimes mitjançant un vers curt, àgil i precís, aparentment senzill, però que amaga una profunda sensibilitat a l'hora de reflectir l'evocació del passat, l'amor, la mort, etc. Sap comunicar la seua experiència viscuda i recuperada des de la nostàlgia pròpia d'una poesia de maduresa. Dignifica allò que és quotidià amb un ritme poètic personal, altament intuïtiu.

A nivell lingüístic, cal destacar el treball de l’autor per trobar una llengua literària que, sense renunciar als trets algueresos, sigui compresa per la resta dels catalanoparlants. La seua obra no és localista, d'àmbit reduït, sinó una obra que vol arribar al conjunt de la comunitat lingüística catalana.



Pere Mayans és cap del Servei d’Immersió i Acolliment Lingüístic de la Generalitat de Catalunya, impulsor de la primera línia educativa en català de la ciutat catalana de Sardenya i dels primers llibres de text en la nostra llengua, autor del llibre Redescobrir l’Alguer i responsable de l’Antologia poètica d’Antoni Canu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada