dimarts, 13 de novembre del 2018

Festes de Santa Gertrudis de Fruitera

Les Festes de Santa Gertrudis de Fruitera viuen la seua primera gran jornada amb la celebració del Dia d’Homenatge als Majors. Enguany les festes incorporen moltes novetats, com una carrera ‘espartana’, un festival folklòric d’associacions d’altres països presents a l’illa, la Masterclass Sobrassada Tasting o el concurs d’arròs amb pebrassos i trossos.

La Pagesa Spart and Race de Santa Gertrudis arribarà el dissabte 17 de novembre a la tarda i pretén ser una de les proves més dures, però també més divertides, del calendari eivissenc. Tota una tarda de proves ‘espartanes’ que posen a prova la resistència, la força i la voluntat dels participants, tot amb una sèrie d’estacions amb obstacles i objectius no aptes per a tots a l’antic camp de futbol. Una forma diferent de preparar la festa de la nit, La Movia, aquesta volta sota el títol ‘Fiesta pagana; ponte en pie, alza el puño y ven’.

L’endemà, a l’envelat, tindrà lloc al migdia la ja tradicional jornada gastronòmica intercultural en què associacions de ciutadans d’altres països fan una petita demostració de la seva cultura gastronòmica nacional. Com a complement, es succeiran les actuacions benèfiques de les associacions de Paraguai, República Dominicana, Ucraïna i Filipines.

El diumenge 25 arriba a partir de les1 0.30 la Masterclass Sobrassada Tasting, un esmorzar pagès que inclourà també bunyols i orelletes i que coincidirà amb el II Concurs Internacional de vi pagès. En acabar, si encara hi ha gana, el I Concurs d’Arrossos amb Pebrassos i Trossos.

I totes aquestes novetats acompanyades de cites tradicionals com els actes més oficials del dia gran (divendres 16 de novembre) o la Cursa de sa Sobrassada (dissabte 24 de novembre).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada