dimarts, 7 de novembre del 2017

El Centre Cultural de Jesús explica els fils que uneixen les families amb l’obra ‘Hilos’

El Centre Cultural de Jesús (CCdJ) acollirà el diumenge, dia 12 de novembre, l’espectacle ‘Hilos’, de la companyia andalusa La Rous Teatro, un muntatge per a tots els públics –encara que especialment indicat a partir dels 6 anys-, al qual es parla de les connexions, dels vincles que es generen a les famílies i com, aquests, són la base per a poder teixir el nostre destí.

L’activitat s’iniciarà a les 18.00 i el preu de les entrades serà de 8 euros a la venda anticipada i de 10 a la taquilla de l’auditori dues hores abans de l’inici. Les entrades per a aquest espectacle es troben a la venda de forma anticipada a la tenda Holidays del carrer Sant Jaume de Santa Eulària des Riu, al centre Holy Sport de l’avinguda d’Ignasi Wallis d’Eivissa i al CCdJ.

“Venim al món units pel cordó umbilical que ens entrellaça d'una manera única a la nostra mare, però, què passa després amb aquest fil? El cordó es talla en néixer, però el vincle que es crea entre les dues parts, com un fil invisible, roman viu”, explica la companyia en la sinopsi de l’espectacle. “Us parlo de la història de la meva mare, una dona plena de vida, que va donar llum a catorze fills units a ella per un fil. Us parlo dels fils de les seues trenes de quan era menuda i dels esfilagarsats fils pel temps; dels fils transparents que la vinculaven de manera indissoluble a la seva família. Dels fils que va crear entre ella i els seus fills i del llegat que ens va deixar a cadascú per ser capaços de teixir els nostres propis”, afegeix.

L’obra té una durada de 60 minuts i és en castellà. La direcció està a càrrec de Joan Font i Rosa Díaz qui, a més, és l’única actriu a escena. Aquesta obra va rebre l’any passat els premis FETEN a la millor interpretació femenina i a la millor dramatúrgia, els Lorca de Teatro Andaluz a la interpretació i a la il•luminació i està recomanat per la Red Española de Teatros, Auditorios, Circuitos y Festivales de Titularidad Pública.

Aquest és una de les propostes culturals que l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu ofereix aquesta tardor dins del programa Platea de Circulación de Espectáculos de Artes Escénicas que va posar en marxa el 2014 l’INAEM (Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música) del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte.

Santa Eulària des Riu manté en aquesta programació la seva estratègia de potenciar les activitats culturals per a tota la família i de desenvolupar espectacles centrats al públic adult als quals no primi tant el teatre de text com altres expressions artístiques com ara la dansa. La intenció és desenvolupar una programació amb caràcter propi i que complementi altres propostes a l’illa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada