dimecres, 17 de febrer del 2016

El Consell d'Eivissa dota de programació estable l'escenari de Cas Serres i presenta les activitats culturals de febrer i març

El conseller de Cultura, Patrimoni, Educació, Esports i Joventut, David Ribas, ha presentat la programació cultural que organitza el Consell d'Eivissa durant els mesos de febrer i març. Unes activitats que arrenquen el proper dia 18 de febrer amb l'inici del cicle de Dies Musicals, i que es celebraran a tots els municipis de l'illa, tot i que tindran com a epicentre l'Edifici Polivalent de Cas Serres.

La principal novetat d'enguany és que Cas Serres s'ha adherit a la 'Red Española de Teatros, Auditorios, Circuitos y Festivales de Titularidad Pública'. Gràcies a això, Cas Serres entra en un circuit de programació cultural que li permetrà, en un futur proper, acollir gires i espectacles teatrals en gira per tot l'Estat. A més, el Consell també s'ha afegit al circuit Talentib de Música i Arts Escèniques que impulsa el Govern Balear, i que facilita l'intercanvi de grups teatrals entre les illes que conformen les Balears. Així, gràcies al Talentib, Cas Serres acollirà cinc espectacle de teatre infantil que es representaran entre els mesos de març i juny.

Pel que fa als Dies Musicals, es celebraran un total de 25 concerts entre els mesos de febrer i maig, repartits en set escenaris de tot l'illa, que són el Conservatori Professional de Música i Dansa d'Eivissa, l'Auditori de Cas Serres, el Teatre Espanya a Santa Eulària, el Centre Cultural de Jesús, Can Jeroni a Sant Josep, el Centre Cultural Cervantes de Sant Antoni, i la Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Joan. El preu de les entrades és de 3 euros, i de 1'50 euros a pensionistes, jubilats i menors de 12 anys.

El proper 29 de febrer, a més, l'Auditori de Cas Serres inicia el cicle de cinema francès, organitzat per l'associació Les matinées du soleil, amb la projecció de pel·lícules en versió original subtitulada, i que tindrà una periodicitat quinzenal fins al mes de juny. "És l'inici del camí que volem fer per convertir Cas Serres en la seu de la Filmoteca d'Eivissa" ha dit el conseller Ribas, que ha explicat que s'han iniciat els contactes amb Filmoteca Espanyola i Filmoteca de Catalunya per poder arribar a acords i participar en cicle si compartir material.

El Consell d'Eivissa s'ha adherit també a l'Any Ramon Llull, i durant la propera primavera acollirà conferències, teatre i actuacions musicals en dates que encara s'han de concretar. A més, la programació de l'Auditori de Cas Serres es manté permanentment oberta, ja que es un espai obert perquè les diverses associacions de l'illa puguin realitzar les seues activitat culturals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada