divendres, 13 de febrer del 2015

Itineraris guiats per Dalt Vila - Segle XIX: imatges de la ciutat. La mirada de l’Arxiduc



L’Institut d’Estudis Eivissencs i el centre municipal Madina Yabisa tornen a oferir itineraris guiats temàtics per Dalt Vila, amb l’objectiu de donar a conèixer diferents aspectes de la ciutat històrica. Enguany, s’han vinculat a la commemoració del centenari de la mort de l’Arxiduc Lluís Salvador.

Personatge polifacètic, actiu i de gran curiositat científica, Lluís Salvador d’Àustria (Florència 1847 - Praga 1915), va visitar Eivissa dues vegades, l’any 1867 i el 1885. Interessat per tot allò que veia, demanava informació per obtenir dades de les illes, de la seua població i les seues activitats. El recull d’anotacions es transformà en el llibre Les Antigues Pitiüses, publicat el 1869, quan ell només tenia vint-i-dos anys. Una obra memorable on es fa una detallada descripció de l’illa i de la població il·lustrada amb imatges. Encara va tornar el 1898, però ja per simple divertiment, sense finalitats d’estudi.

Amb els itineraris Segle XIX: imatges de la ciutat. La mirada de l’Arxiduc, us proposam una retrobada amb els paisatges i els indrets que el viatger va trobar i que encara es conserven a la ciutat.

Les visites seran gratuïtes. Aquelles persones interessades s’hauran d’inscriure prèviament a l'IEE. Places limitades.


PROGRAMA

Dissabte, 21 de febrer: IMATGES DE DALT VILA
Punt de trobada: Mercat Vell, a les 10.00h (davant la rampa d’accés a Dalt Vila). L’itinerari finalitzarà al Portal Nou.
Durada de la visita: 2 h aproximadament.

Dissabte 21 de març: EL PORT, SA PENYA I LA MARINA
Punt de trobada: Plaça de sa Font, a les 10.00 h (carrer de les farmàcies). La sortida finalitzarà a l’Estació Marítima de Formentera.
Durada de la visita: 2 h aproximadament

Diumenge 12 d’abril: ELS VOLTANTS DE LA CIUTAT
Punt de trobada: a les 10:00 h, al Portal Nou. La visita finalitzarà al mateix punt.
Durada de la visita: 2 h aproximadament


D’altra banda, l’Ajuntament d’Eivissa, agermanat amb l’Ajuntament de Peralada, ha declarat l’any 2015 Any de Ramon Muntaner, en commemoració del 750è aniversari del seu naixement. Es programarà una ruta relacionada amb la seua època, que es realitzarà el mes de maig (data pendent de confirmar): s XIV, La ciutat a l’època de Ramon Muntaner.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada