dimecres, 25 de febrer del 2015

Eivissa celebrarà el Dia de Balears amb música, esports i la Fira Sabors del Camp

El vicepresident primer del Consell, Mariano Juan, ha presentat aquest matí els actes que tendran lloc a Eivissa amb motiu del Dia de les Illes Balears (pdf). Juan ha recordat que l'1 de març commemora l'aprovació de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears, l'any 1983, i que des de 1984 és el dia oficial de la Comunitat Autònoma, "si bé no va ser festiu laboral fins 1999, que va ser quan es va popularitzar més". El vicepresident ha remarcat que "es pretén que aquesta festa sigui una celebració del que és nostre, les nostres costums i tradicions", i ha recordat el caràcter itinerant d'aquesta festa, que l'any passat va tenir lloc a Santa Gertrudis, mentre que enguany els actes principals són a Vila.

A més de la Fira de Sabors del Camp (pdf) (que s'inaugura el dissabte 28 a les 11 hores), el Recinte Firal acollirà també l'acte institucional del Dia de les Illes Balears, a les 12 hores.

La consellera de Cultura, Pepita Costa, ha destacat la presència a Eivissa de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, "després de molts anys que no actuava a Eivissa", amb el director convidat i pianista Iván Martín, "un músic molt reconegut, un dels millors pianistes dins i fora de les nostres fronteres". El concert tendrà lloc el dissabte 28 al Palau de Congressos de Santa Eulària (pdf), amb entrada gratuïta, i la consellera ha agraït la col·laboració institucional del Govern i de l'Ajuntament de Santa Eulària per fer possible aquesta actuació.

El conseller d'Esports, Rafa Triguero, ha remarcat que les activitats esportives programades (Olimpíades Escolars però també activitats de petanca, motociclisme, escacs i trot) suposaran la participació de més de 800 esportistes, majoritàriament escolars.

També s'ha programat el IV Trofeu de Trot de les Illes Balears. El conseller d'Indústria i Noves Tecnologies, Vicent Roig, ha explicat que també es realitzarà una exhibició de ponis a l'hipòdrom.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada