dimecres, 28 de gener del 2015

Programa d'activitats a Can Planetes per a ensenyar els usos tradicionals al camp

Dos grups d’una vintena d’al·lots cadascun, dels primers cursos de Primària del col·legi Santa Eulària, han estat els primers participants, avui mateix, a un programa de difusió de les activitats rurals tradicionals al Centre d’Interpretació del Riu de Santa Eulària. L’activitat a Can Planetes ha estat impulsada pel consistori i els prop de 14.000 euros del seu pressupost està finançada amb els fons del Grup Leader.

Des d’avui i fins al juny es preveu que puguin passar fins a 60 grups, amb un límit de 60 persones per jornada donades les limitacions d’espai de Can Planetes, principalment d’escolars de tota l’illa dels diferents nivells d’Infantil, Primària i Secundària, tot i que aquesta iniciativa també estarà oberta a altres col•lectius interessats.

El projecte inclou una visita guiada a Can Planetes i l’entorn del riu per tal de conèixer els valors i recursos emprats tradicionalment al món rural de les Pitiüses. Després, els grups poden demanar que es complementi la visita amb un taller que es desenvoluparà amb la col·laboració de l’associació cultural Es Retorn. Es pot triar entre un taller sobre usos tradicionals de la canya i altres materials (joncs, garrovins, llata, etc) o altre sobre usos de la farina, ja que Can Planetes mostra el funcionament d’un molí fariner tradicional, i que es concretarà en un taller per a l’elaboració d’orelletes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada