divendres, 2 de gener del 2015

Caramelles i activitats infantils al municipi de Santa Eulària des Riu

Amb l’arribada de la Nit de Cap d’Any ens trobem ja a la recta final de les celebracions nadalenques, però encara queda la part més esperada pels més menuts, desitjosos de descobrir quins regals els portaran els Reis Mags d’Orient. Des del diumenge 4 de gener, amb l’arribada dels emissaris reials per a rebre les últimes cartes fins a les visites de ses Majestats de dia 6 de gener s’han programat gran nombre d’activitats per a fer més entretinguda l’espera.

De fet, ja els dies 2 i 3 de gener el programa de festes està farcit d’activitats lúdiques com els tallers de Riuland i Joveland, el cinema infantil amb ‘Big Hero’, els contes de Maricuela i Xirriquiteula o el festival solidari a favor de Càritas que tindrà lloc el dissabte a les 20:00 hores al Centre Cultural de Jesús. El dia 4 s’encetarà amb la missa amb caramelles i ballada dels Xacoters de sa Torre a es Puig d’en Valls i el cinema infantil al Teatre Espanya, totes dues activitats al matí. Però els actes més esperats del dia arribaran per la tarda. Primer as Puig d’en Valls, amb una gran festa infantil a la Sala Polivalent del Camp de Futbol que comptarà amb l’actuació del Mag Axel i la presència dels Patges Reials. A les 18:00 hores, ara a la plaça d’Espanya de Santa Eulària des Riu, els enviats dels monarques arreplegaran les últimes missives amb desitjos de grans i menuts.

L’endemà, dilluns 5 de gener, ses Majestats d’Orient faran la seva primera aparició al municipi a Santa Eulària des Riu. Serà a les 18:00 hores i arribaran a l’embarcador de sa Punta, al costat de l’Escola Municipal de Vela. Després de saludar al públic que s’atraqui, pujaran a les seves carrosses (que aniran ‘escortades’ per la del carter reial i una altra només de presents) i acompanyats per un seguici d’unes 100 persones recorreran el poble pujant pels carrers Sant Llorenç, Sant Joan i Osca fins a arribar al carrer Sant Jaume. A la via principal del poble es dirigiran primerament a la capella de Lurdes, per a fer l’acte d’Adoració al Bon Jesús, i posteriorment enfilaran cap a la plaça d’Espanya, on acabarà el recorregut i s’entregaran els regals.

Les rues màgiques continuaran a les 19.30 hores a Sant Carles i Santa Gertrudis. A Peralta, la comitiva de reial (10 persones) amb ses Majestats muntades a cavall sortiran des de les Escoles arribant fins a la plaça de l’església, camp de futbol i novament cap a l’església a on faran l’adoració i repartiran els regals. Hi haurà un tren turístic per a portar als nens que vulguin seguir el recorregut. A Fruitera, el recorregut també sortirà a les 19:30 hores (no a les 20:00 hores, com figura erròniament al programa) anirà des del carrer Venda de Parada, per davant de ses Escoles Velles i el parc infantil, fins arribar al carrer Passeig de Santa Gertrudis i entrada a la plaça, a on es farà l’adoració i l’entrega de regals. La comitiva, d’unes 20 persones, comptarà enguany amb la novetat de que els Reis viatjaran en carro i no a cavall com fins ara.

El dilluns dia 6 de gener, els Reis repartiran els seus últims regals en acabar els recorreguts que es faran pels pobles de es Puig d’en Valls, a partir de les 11:30 hores amb sortida des de Can Negre amb l’acompanyament de la Banda de Cornetes i Tambors del Sant Crist del Cementiri, i a Jesús, a partir de les 12:30 hores. A aquesta última localitat s’han preparat mig centenar de túniques per als nens que acompanyaran la comitiva que anirà encapçalada per un camió amb grua des de la qual una acròbata anirà fent el seu espectacle a diferents punts del trajecte, inclosa la plaça de l’esglèsia, a ones farà l’adoració i es soltaran globus.

Cal remarcar que, entre totes cinc cavalcades, els Reis llençaran als assistents uns 900 kilograms de caramels, tots ells sense gluten per a que puguin ser gaudits també pels celíacs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada