dimecres, 17 de desembre del 2014

El Consell publica el 12è volum de l'Enciclopèdia Eivissa i Formentera

La consellera d’Educació, Cultura i Patrimoni del Consell, Pepita Costa, ha presentat el 12è volum de l’Enciclopèdia d’Eivissa i Formentera, i ho ha fet acompanyada del director d’aquesta publicació, Felip Cirer. L’actual edició suposa la penúltima de la col·lecció que, segons està previst, conclourà en 2015, any del vintè aniversari d’aquests volums.

En aquest sentit, la consellera ha mostrat la seua satisfacció per la publicació i ha explicat que els volums 12 i 13 s’han elaborat de manera conjunta i coordinada. A més, ha avançat que “la darrera edició començarà amb un terme molt significatiu per a la nostra illa: turisme”. Tot i que el proper any es posarà fi a l’edició impresa de l’Enciclopèdia d’Eivissa i Formentera, Costa ha explicat que “es seguirà actualitzant de manera digital, fet que dotarà la informació de major rapidesa”.

El volum comprèn 368 pàgines amb un total de 1.101 veus o entrades, que comprenen matèries o àrees de coneixement com l’art, la botànica, l’arquitectura, la cultura popular, l’esport, la nàutica o la religió, entre d’altres. Es tracta d’una feina portada a terme per 104 col·laboradors coordinats per 14 caps d’àrea. A més, s’acompanyen les veus amb un total de 795 il·lustracions (fotografies, mapes, dibuixos i reproduccions, quadres amb informació o reproduccions de portades de llibres i documents) provinents dels propis autors de les entrades, de fotògrafs o de diversos arxius, tant públics com privats.

L’actual edició compta amb destacades veus com “Sant Vicent de sa Cala”, “sargantana” o “Tanit”, entre d’altres, a més dels personatges que comencen amb els llinatges de Serra, Torres i Tur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada