dilluns, 22 de desembre del 2014

Concurs de fotografia sobre el Patrimoni de la Humanitat


El Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya convoca professionals i aficionats de la fotografia a participar en la primera edició d'un concurs fotogràfic en el qual Patrimoni Cultural i les Festes del Nadal són els protagonistes.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és “fomentar, reconèixer, difondre i premiar la creativitat i originalitat en l'art de fotografiar tant els nuclis urbans històrics com a les persones que els habiten i els visiten durant les Festes de Nadal”. D'aquesta manera, la fotografia es converteix en vehicle per mostrar la riquesa del Patrimoni Cultural de les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat, que durant aquestes dates nadalenques es converteixen en destinacions excepcionals de visitants nacionals i estrangers atrets per la seva bellesa i programacions culturals i d'oci per a tota la família.

Per participar en el certamen els interessats han d'enviar a hredes@ciudadespatrimonio.org la seva millor foto, en la qual es capti un moment especial, una escena original o cridanera en la qual aparegui com a tema principal el Nadal en el marc d'alguna de les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat (Alcalá de Henares / Ávila / Baeza / Cáceres / Córdoba / Cuenca / Eivissa /Mérida / Salamanca / San Cristóbal de la Laguna / Santiago de Compostela / Segovia / Tarragona / Toledo / Úbeda), juntament amb una breu explicació sobre la mateixa: el lloc en què ha estat presa, la data, etc. El Grup de Ciutats Patrimoni avaluarà tant la qualitat i originalitat de les fotografies com el lloc en què ha estat presa la imatge.

El termini per a l'enviament de fotografies estarà obert fins a les 24 hores del dia 10 de gener de 2015. A partir d'aquesta data, després de la reunió i deliberació del Jurado, els guanyadors es donaran a conèixer a la pàgina web del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya.

L'autor de la més votada pel jurat, compost per representants del Grup de Ciutats Patrimoni, obtindrà com a Primer Premi dues nits d'allotjament amb desdejuni (habitació doble) en un de les Paradores Nacionals de les Ciutats Patrimoni.

A més, els autors de les fotos que obtinguin el Segon i Tercer Premi rebran un exemplar del llibre 15 fotògrafs, 15 ciutats úniques, catàleg de l'exposició del mateix nom que està itinerant per les 15 Ciutats Patrimoni, i que actualment pot visitar-se en l'Antic Refectori de l'Ajuntament d'Eivissa en Dalt Vila.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada