dimecres, 17 de setembre del 2014

XVIII Festival Folklòric d’Eivissa, Mare Nostrum


La consellera d’Educació, Cultura i Patrimoni del Consell Insular, Pepita Costa, ha presentat aquest matí el XVIII Festival Folklòric d’Eivissa Mare Nostrum, que es celebrarà el proper cap de setmana (20 i 21 de setembre) a diversos municipis de l’illa. Es tracta d’un esdeveniment organitzat per la Federació de Colles de Ball i Cultura Popular d’Eivissa i Formentera i patrocinat per aquesta institució. A més, també compta amb la col·laboració dels cinc ajuntaments d’Eivissa. D’aquesta manera, durant la roda de premsa, la consellera ha estat acompanyada pel representant de la Federació, Juan Antonio Torres, i les regidores de Vila, Lina Sansano, de Sant Josep de sa Talaia, Marilina Ribas, i de Sant Antoni de Portmany, Sara Ramón.

En aquest sentit, Costa, qui ha manifestat la seua satisfacció per poder donar suport a aquest tipus d’iniciatives, ha destacat la feina de la Federació a l’hora de “promoure i mantenir la nostra cultura, a més de compartir valors patrimonials i culturals amb les diverses agrupacions convidades”. Per la seua banda, Torres, qui ha agraït l’ajuda institucional per portar endavant aquest festival, ha explicat que més de 130 persones es desplaçaran a l’illa per participar-hi. A més, tot i que en aquesta ocasió el festival es celebra a Eivissa, ha recordat que les colles de l’illa també són unes “bones ambaixadores” de la nostra cultura quan assisteixen convidats a altres festivals.

En aquesta edició hi participaran l’Agrupació Folklòrica Aires de Monti-Sion de Porreres (Mallorca), el grup Jugendvolkstanz und Schuhplattlergruppe Fürnitz (Àustria), l’Asociación Cultural Tresbolillo de Salamanca, el grup de Cors i Danses de Biar (Benidorm) i sa Colla de Sant Agustí des Vedrà (Eivissa).

El Consell Insular destina un total de 21.500 euros a aquesta iniciativa. A més, aquest import inclou les Jornades de Cultura Popular celebrades els passats mesos de març i abril i que, enguany, han versat sobre la pedra en la cultura pitiüsa.

La programació del Festival és la següent:

Dissabte, dia 20 de setembre

-19 hores. Cercavila des del Passeig de ses Fonts a sa Punta des Molí (Sant Antoni de Portmany)
-19:30 hores. XVIII Festival Folklòric d’Eivissa Mare Nostrum a sa Punta des Molí (en cas de ploure, l’acte es traslladarà al poliesportiu de sa Pedrera).


Diumenge, dia 21 de setembre

-12 hores. Actuació del grup folklòric Asociación Cultural Tresbolillo de Salamanca amb el Grup Folklòric Brisa de Portmany a l’església de Sant Joan de Labritja.
-13 hores. Actuació de l’Agrupació Folklòrica Aires de Monti-Sion de Porreres (Mallorca) amb sa Colla de l’Horta a la plaça de Jesús.
-20:30 hores. Actuació del grup folklòric Jugendvolkstanz und Schuhplattlergruppe Fürnitz (Àustria) amb el Grup Folklòric Sant Jordi de ses Salines a la plaça de Sant Jordi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada