dijous, 26 de setembre del 2019

Inauguració de l'exposició 'Lumnorama', aquest vespre a Sa Nostra Sala



Sa Nostra Sala acull, a partir d'aquest dijous 26 de setembre i fins al 29 de novembre, una nova exposició de Nourathar, estudi d'art amb tecnologia establert a Eivissa, format per Caen Botto i Marta Rupérez. Tal i com ha explicat la consellera de Cultura, Educació i Patrimoni, Sara Ramón, a la presentació de 'Lumnorama' es tracta d'una sèrie d'instal·lacions interactives i dispositius audiovisuals que combinen interacció i realitat augmentada, amb mitjans analògics i tecnologies antigues.

Per la seva part Marta Rupérez i Caen Botto han explicat que les instal·lacions interactives i dispositius audiovisuals de la mostra exploren els principis físics de la llum, "mitjançant il·lusions òptiques que ressalten les correspondències sinestèsiques entre els espectres de la llum, el color i el so". "Part de l'objectiu de Nourathar és explorar l'impacte de la tecnologia en la nostra percepció a la vegada que la naturalesa subjectiva de la realitat. Aquesta investigació es fa més palpable a les instal·lacions interactives en què el moviment del cos i l'experiència física de la persona usuària generen noves correspondències amb l'entorn. D'aquesta manera, la sala d'exposicions es converteix en un espai sensible, un instrument audiovisual amb una interfície invisible que permet una experiència intuïtiva de l'obra".

Nourathar Studio és un laboratori de creació tecnològica dedicat a la creació d'experiències que exploren el potencial de les tecnologies emergents. El seu treball passa a la intersecció entre allò físic i allò virtual, en l'espai híbrid entre la tecnologia, la història i la màgia. Lumnorama és la quarta exposició individual del grup a Eivissa. L'ús creatiu de la tecnologia està a la base del treball dels membres de Nourathar des de fa més de 15 anys. El seu treball ha figurat a festivals i presentacions internacionals com el Sónar (es), Observatori (es), FACT (uk), FILE (br), MAMBA (ar)

Al llarg de l'exposició, l'entrada de Sa Nostra Sala es convertirà en espai de trobada, node visualista i estudi de gravació del podcast Visuals for the Masses, comissariat per Jesús de las Heras (elimaginario) amb un videowall per a presentacions de loops de diferents artistes audiovisuals, que s'aniran actualitzant setmanalment. Amb la col·laboració de Visualmax.

ACTIVITATS

En paral·lel a l'exposició, tendran lloc un seguit de tallers i presentacions que pretenen donar a conèixer tendències artístiques i d'investigació actuals, així com intensificar la cooperació en aquest àmbit interdisciplinari que es desenvolupa en la intersecció entre investigació tecnològica i metodologia creativa.

- Dijous 10 d'octubre, de 17.00 h a 20.00 h

Moebius: Visuals en arts escèniques
Master class d'introducció a l'ús de tecnologies audiovisuals per a les arts escèniques.Imparteix: Martín Borini (Argentina) https://ailaviu.com.ar/

- Dissabte 19 d'octubre, d'11.00 h a 14.00 h

Taller per a boixos i boixes: La caixa màgica
Contacontes a Live Cinema. Els i les participants construiran màscares i representaran històries en el marc d'una escenografia immersiva; el contengut els transportarà a contes i llegendes d'Eivissa.

Imparteix: Francesca Catricalá (Itàlia) https://francescacatricala.wixsite.com/misitio

De 5 a 11 anys.
Inscripció imprescindible. Places limitades.

- Dimecres 23 i dijous 24 d'octubre, d'11.00 h a 14.00 h i de 18.00 h a 20.00 h

Moebius: Touch Designer: Master class per a professionals. Touch Designer és un entorn de programació per a contengut multimèdia interactiu en temps real.
Imparteix: Juanjo Fernández Rivero; Gnomalab (Espanya) http://gnomalab.es/

Inscripció imprescindible. Places limitades.

- Divendres 29 de novembre; de 18.00 h a 20.30 h

Performance Nourathar Studio
Presentació i performance audiovisual integrada en l'ecosistema d'instal·lacions interactives de l'exposició.Imparteix: Nourathar Studio (Espanya) http://www.nourathar.com/

La mostra s'inaugura aquest dijous 26 de setembre a les 20h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada